Haarstylisten vertellen: zo tover je je droge lokken om tot een glanzende coupe

Zeg maar vaarwel tegen je futloze kapsel!

Je kent het vast: je betaalt je suf aan allerhande haarproducten, maar je lokken komen er nooit zo uit te zien als in de shampoo-reclames. Gelukkig hebben haarstylisten een aantal tips om je droge haardos om te toveren tot een glanzende, zijdezachte coupe.

1. Pas je wasroutine aan

Hoe je haar eruitziet heeft grotendeels te maken met hoe en wanneer je het wast. Haarstylist Becca Raziuddin raadt aan om je coupe niet vaker dan twee tot drie keer per week te wassen met een sulfaatvrije shampoo en conditioner. Daarnaast is het volgens Raziuddin goed om af te spoelen met koud water.  “Deze eenvoudige stap helpt de haarschubben te sluiten, vocht vast te houden en je haar er glanzend en glad uit te laten zien.”

2. Borstel je haar dagelijks

Waar het niet wordt aangeraden om je haar dagelijks te wassen, zegt haarstylist Cody Renegar tegen Women’s Health dat het wel belangrijk is om het elke dag te borstelen. Door van de wortels naar de punten te kammen, zorg je ervoor dat de natuurlijke oliën gelijkmatig door je haar worden verdeeld. “Dat zal je helpen je haar minder vaak te hoeven wassen, wat kan leiden tot overmatige droogheid en dof haar”, aldus Renegar.

3. Gebruik wekelijks een haarmasker

Als je last hebt van droog en dof haar kan het helpen om wekelijks een haarmasker te gebruiken – ook als je tijdens je wasbeurten al conditioner gebruikt. Volgens Raziuddin is het hierbij wel belangrijk om bij het kopen van het masker erop te letten dat het vrij is van sulfaten, parabenen en natriumchloriden. Anders loop je het risico dat je haar er juist slap en vettig uit gaan zien in plaats van veerkrachtig en glanzend.

4. Slaap op een zijden kussensloop

Tenzij je doodstil ligt terwijl je slaapt, is de kans groot dat je haar heen en weer wrijft over je kussen. Bij de meeste materialen leidt dat tot beschadiging, maar door op een zijden sloop te slapen voorkom je die wrijving en voorkom je dus dat je haren uitdrogen ’s nachts.

5. Let op je voeding

Een mooie huid, maar óók een glanzende coupe komt van binnenuit. Wat je eet en drinkt, kan grote invloed hebben hoe je lokken eruitzien. “Zijdeachtig, glanzend haar begint van binnen en stroomt naar buiten”, vertelt haarstylist Kenna Ehman. “Het eten van veel gezonde vetten, zoals vette omega’s, extra vierge olijfolie, avocado, vis, enz., zal je haar helpen glanzender te worden.”

Bron: Marie Claire, Women's Health | Beeld: NL Beeld