Vooruitblik: de outfits van prinses Diana in The Crown

Een aantal outfits op een rijtje.

Diana Princess of Wales

Na lang wachten kunnen fans van The Crown zich deze week eindelijk opmaken voor een nieuw seizoen. Het seizoen zal in twee delen verschijnen, met de eerste release op donderdag 16 november. We gaan actrice Elizabeth Debicki natuurlijk zien als Diana. Kostuumontwerper Sidonie Roberts heeft vast een tipje van de sluier opgelicht over dé iconische outfits van Elizabeth als de wijlen prinses.

Iconische outfits

Kostuumontwerper en hoofdinkoper van The Crown, Sidonie Roberts, vertelde aan the Telegraph over het kleden van actrice Elizabeth Debicki en de waanzinnige outfits, waarin de iconische stijl van prinses Diana wordt vastgelegd in de serie. Zo is de actrice tijdens het filmen van de serie gespot in een perfecte replica van het halterbadpak met dierenprint van Diana, dat de prinses droeg tijdens een luxe cruise met Dodi Al Fayed op de Middellandse Zee in 1997. De badpak-look van de prinses is op dat moment hét middelpunt. Ook zullen we ook het turquoise badpak van de prinses, dat ze droeg terwijl ze zich aan het uiteinde van de passerelle op het jacht van Al Fayed bevond, terugzien in de langverwachte serie.

Actrice Elizabeth Debicki in een replica dierenprint badpak van prinses Diana. (Beeld: The Crown).
Prinses Diana in haar iconische turquoise bakpak (Beeld: NL Beeld).

Maar niet alleen de gedurfde doch stijlvolle badpakken komen voorbij, ook wordt er een royal lookje gecreëerd met een frisse lichtroze overhemd en de grote gouden oorbellen – zoals we de prinses natuurlijk ook kennen. Daarnaast schittert Debicki in de welbekende rode Catherine-jurk, waarmee ze de iconische stijl van de prinses weet na te bootsen. Ook de outfit die Diana aantrok tijdens een bezoekje aan Angola, waar de prinses van Wales over een landmijnenveld liep, is vrijwel exact gereproduceerd. Het kostuumteam van de serie wist de outfit opnieuw te maken.

Prinses Diana in haar iconische outfits (Beeld: NL Beeld)

Gevoelig en tragisch

De outfits van prinses Diana zijn een zeer controversieel onderdeel van de serie geworden. Het is de bedoeling geweest om de kleding extreem dicht bij wat Diana in werkelijkheid droeg te houden. Volgens Roberts is het onderwerp heel gevoelig en tragisch en willen ze daar geen afbreuk aan doen. "Dat was een heel belangrijke beslissing voor ons", stelde ze.

The Crown

Na lang wachten is dan eindelijk zover: het eerste deel van het laatste seizoen van The Crown zal morgen op Netflix verschijnen. Zoals genoemd, wordt het nieuwe seizoen in twee delen opgesplitst. In de vier afleveringen van het eerste deel wordt de opbloeiende relatie tussen prinses Diana (Elizabeth Debicki) en Dodi Fayed (Khalid Abdalla) onder de loep genomen, waarvan we de tragische afloop allemaal kennen. Ook worden de rollen van William en Harry vertolkt door Rufus Kampa en Fflyn Edwards in het eerste deel.

In de zes afleveringen van het tweede deel zien we hoe de royals worstelen met hun rouw om wijlen prinses Diana, en worden de prinsen vertolkt door Ed McVey (William) en Luther Ford (Harry). Daarnaast zal de ontluikende romance van prins William en medestudente Catherine Middleton, gespeeld door Meg Bellamy, een centrale rol krijgen.

Bron: Mail Online, Beau Monde | Beeld: NL Beeld / Avalon, The Crown

Royalty
  • Diana, Princess of Wales Variety Luncheon, The Guildhall, London *** Local Caption ***