Creative director van Moschino Davide Renne plotseling overleden op 46-jarig leeftijd

'We kunnen nog steeds niet geloven wat er is gebeurd'

Treurig nieuws vanuit Italië. Nieuwe creative director van Moschino, Davide Renne, is plotseling op 46-jarige leeftijd overleden, zo meldt het Italiaanse modehuis.

Plotselinge overlijden

"Er zijn geen woorden om de pijn te beschrijven die we in deze dramatische tijd ervaren", deelt het Italiaanse modehuis op Instagram. "Davide kwam pas een paar dagen geleden bij ons, toen een plotselinge ziekte hem te vroeg van ons wegnam. We kunnen nog steeds niet geloven wat er is gebeurd."

Welke plotselinge ziekte dit is, is verder (nog) niet bekendgemaakt. Massimo Ferretti, voorzitter van Aeffe SpA, zegt het volgende over Davide: "Met Davide werkten we aan een ambitieus project, in een sfeer van enthousiasme en optimisme voor de toekomst. Ook al was hij heel kort bij ons, kon Davide zich onmiddellijk geliefd en gerespecteerd voelen."

Creative director

Met veel enthousiasme deelde Moschino vorige maand dat ze eindelijk een nieuwe creative director konden aankondigen. Zo deelde Massimo Ferretti dat Davide Renne vanaf 1 november deze rol voor zijn rekening zou nemen. De eerste collectie die Davide voor Moschino zou gaan maken, zou debuteren tijdens Milan Fashion Week in februari 2024, welke hij helaas niet heeft gehaald.

Davide had al een behoorlijke stempel op de modewereld gedrukt met zijn eerdere werkzaamheden. Zo werkte hij twee decennia lang voor Gucci. Daar werkte hij zich op tot het hoofd van vrouwenmode en hij werkte samen met grote namen als Alessandro Michele en Frida Giannini.

Davide's kijk op zijn nieuwe rol

Ook had Davide veel zin in zijn volgende hoofdstuk bij Moschino, zo deelde hij in oktober. “Franco Moschino had een bijnaam voor zijn ontwerpstudio: la sala giochi – de speelkamer. Dit resoneert diep met mij: wat mode – vooral de Italiaanse mode, en vooral het Huis van Moschino – met zijn enorme kracht kan bereiken, moet worden bereikt met een gevoel voor spel, met vreugde. Een gevoel van ontdekken en experimenteren”, aldus Davide.

“Ik ben me zeer bewust van de eer die de heer Ferretti mij schenkt door de leiding te nemen over het huis dat is opgericht door een van de grote minds van de mode. Dus dank u, meneer Ferretti, voor het geven van de sleutels van uw speelkamer. Ik kan niet wachten om te beginnen – we zullen plezier hebben. Samen”.

Bron: Marie Claire, Vogue, Elegance archief | Beeld: Aeffe SpA, Moschino