Moschino verwelkomt Davide Renne als hun nieuwe creative director

'Ik kan niet wachten om te beginnen', aldus Davide.

Modemerk Moschino heeft een nieuwe creative director aangewezen. Niemand minder dan Davide Renne neemt het stokje over van Jeremy Scott – die zeven maanden geleden zijn vertrek bij Moschino aankondigde. Vanaf 1 november zal hij de creative director-rol op zich nemen.

Nieuw bij Moschino

Met veel enthousiasme deelt Moschino dat ze eindelijk een nieuwe creative director kunnen aankondigen. Vanaf 1 november zal Davide Renne deze rol voor zijn rekening nemen, zo deelt Massimo Ferretti, de uitvoerend voorzitter van Aeffe SpA (de eigenaar van de Moschino brands). De eerste collectie die Davide voor Moschino zal maken, zal debuteren tijdens Milan Fashion Week in februari 2024.

"Vandaag heten we Davide welkom in de Moschino-familie", aldus Ferretti. "We zijn allemaal onder de indruk van Davide's uiterst verfijnde visie op de kracht van mode om een levende dialoog te creëren met de wereld om ons heen, en door zijn diepgaande kennis van de nalatenschap van het Huis van Moschino."

"Hij is een briljant ontwerper en een bijzonder mens", vervolgt Ferretti. "Toen ik Davide leerde kennen, werd ik niet alleen getroffen door zijn overduidelijke talent, maar ook door zijn vriendelijkheid en gevoeligheid. We zijn ervan overtuigd dat hij een cruciale rol zal spelen bij het vormgeven van de toekomst van Moschino."

Davide's eerdere werken

Davide heeft – zoals meningeen niet zal verbazen – al een behoorlijke stempel op de modewereld gedrukt met zijn eerdere werkzaamheden. Zo werkte hij twee decennia lang voor Gucci. Daar werkte hij zich op tot het hoofd van vrouwenmode en hij werkte samen met grote namen als Alessandro Michele en Frida Giannini.

Ook Davide heeft zin in zijn volgende hoofdstuk: "Franco Moschino had een bijnaam voor zijn ontwerpstudio: la sala giochi – de speelkamer. Dit resoneert diep met mij: wat mode – vooral de Italiaanse mode, en vooral het Huis van Moschino – met zijn enorme kracht kan bereiken, moet worden bereikt met een gevoel voor spel, met vreugde. Een gevoel van ontdekken en experimenteren", vertelt Davide.

"Ik ben me zeer bewust van de eer die de heer Ferretti mij schenkt door de leiding te nemen over het huis dat is opgericht door een van de grote minds van de mode. Dus dank u, meneer Ferretti, voor het geven van de sleutels van uw speelkamer. Ik kan niet wachten om te beginnen – we zullen plezier hebben. Samen."

Bron: Aeffa SpA, Marie Claire | Beeld" Aeffe SpA, Moschino