Stijlvol stel: Britse hoogheden matchen in Schotland

Even geen luxe pak of galajapon!

Wanneer we het hebben over prins William en prinses Kate, dan gaat het natuurlijk vaak over hun harde werk als toekomstige koning en koningin van het Verenigd Koninkrijk. Maar de twee zijn ook als persoonlijkheden een graag gezien paar. En als zij dan in matchende kledij voor de dag komen, dan vindt men dat extra leuk.

Betrokken stel

Al jarenlang nemen de Prince and Princess of Wales hun beroep hartstikke serieus. Maar hun rol als ouders? Dat vinden ze zo mogelijk nóg belangrijker. Daarom verdwenen prins William en prinses Kate vorige maand even uit de schijnwerpers: hun kroost had namelijk vakantie. En die vakantie spenderen ze dan het liefst gezellig samen, zoals elk gezinnetje.

Maar nu de scholen weer begonnen zijn, laten ook de koninklijke hoogheden zich vaker zien. Zo maakten zij afgelopen week hun opwachting in Schotland. En daar viel (naast de bijzonder casual outfits) op dat de twee lekker eensgezind voor de dag kwamen.

Casual en koninklijk

Zo gingen zowel William als Kate gekleed in een stoere outdoor-outfit, die volledig passend was voor een dag in de Schotse buitenlucht. Geen gedoe met galajapons, maar gewoon een nette pantalon en een warm jack.

william kate
Beeld: NL Beeld

Wel zo slim voor hun bezoek aan Outfit Moray! Deze Schotse organisatie zet zich namelijk in om jongere generaties naar buiten te krijgen met verschillende avontuurlijke initiatieven.

Experts op het gebied van koninklijke mode weten te melden dat Prinses Kate donkere jeans met een subtiele flare droeg van het merk Mother Denim. Deze combineerde zij met een set stevige bruine laarsjes van Ba&Sh. Daarop droeg zij een donkerblauwe coltrui en een warme quilted coat van Burberry. De Prins van Wales ging op zijn beurt ook gekleed in een comfortabele outfdoor-outfit, in exact dezelfde kleuren als zijn echtgenote.

Gedurende de dag voegde het paar nog een set stevige fietshelmen aan hun outfits toe. Of er geen matchend paar te vinden was, is onbekend, maar hoe het ook zij: Kate koos dit keer voor een wit-blauw exemplaar, en William beschermde zijn koninklijke kruin met een rode fietshelm.

William Kate Schotland
Beeld: NL Beeld

Eensgezinde hertogen

Het komt wel vaker voor dat de twee hoogheden in matchende outfits hun opwachting maken – alsof de twee een uniform hebben gekozen. Dat zal geen toeval zijn: met zo’n set sterk gelijkende looks, lijken de twee bewust een soort united front te tonen.

Bijzonder detail is daarbij dat het koninklijk paar in Schotland even niet bekendstaan onder de prinselijke Wales-titels. Zo dragen zij in het noordelijke deel van Groot-Britannië namelijk de hertogelijke titels van Rothesay. Deze titels werden voor het overlijden van Queen Elizabeth gebruikt door toenmalig prins Charles en hertogin Camilla. Deze traditie zet zich nu dus voort met het huidige kroonprinselijk paar.

Bron: Vogue, Town & Country Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws