Boekenagenda: 5 boeken die je niet wil missen

Perfect voor een heerlijk avondje bankhangen!

Nu we met z'n allen richting de winterperiode gaan, is er niets fijner dan onder een dekentje kruipen met een goed boek. Benieuwd welke boeken niet op je lijstje mogen ontbreken? We zetten 5 nieuwe boeken op een rij!

We moeten praten

Een korte (160 bladzijden) maar hartverscheurende roman van Jan van MersbergenWe moeten praten gaat over het belang van communicatie, ziekte en de kwetsbare relatie tussen ouder en kind. Het verhaal begint met de driejarige Koen. Hij speelt met zijn vaders mobiel en neemt een telefoontje aan van zijn moeder. Ze denkt dat ze Koens vader aan de lijn heeft, waarna 'we moeten praten' klinkt. Ze staat op het vliegveld om weer terug te gaan naar haar geboorteland. Acht jaar later zit Koen in groep zeven en hij praat sinds dat ene telefoontje nog maar zelden.

€23 Uitgeverij Cossee

We moeten praten

Elon Musk

Na biografie over Albert Einstein, Leonardo da Vinci en Steve Jobs neemt Walter Isaacson nu Elon Musk onder de loep. De Tesla-, SpaceX en X-baas is één van de meest fascinerende én controversiële ondernemers van deze tijd. Isaacson volgde Musk twee jaar lang voor het boek Elon Musk. Hij zat bij vergaderingen, interviewde hem urenlang en sprak met familie, vrienden en vijanden.

€30 Spectrum

Elon Musk

Het huwelijk van Jan & Sofie

Het huwelijk van Jan & Sofie is het nieuwe toppunt in Herman Brusselmas oeuvre van meer dan 85 boeken. In deze roman vinden Jan en Sofie elkaar. Hun liefde is net groot genoeg om te trouwen en op de koop toe wordt Sofie zwanger. Hoe zal het hun met z'n drieën verder vergaan? Iedereen moet het ontgelden in de nieuwe Brusselmans, die vertrouwd absurd is.

€24 Prometheus

Het huwelijk van Jan & Sofie
Het huwelijk van Jan & Sofie

Het leven dat jou past

Oprah Winfrey werkte samen met professor Arthur C. Brooks aan Het leven dat jou past. Brooks geeft colleges over geluk aan Harvard en schrijft de column How to build a life. In hun boek combineren Winfrey en Brooks inspiratie en wetenschap voor de nieuwste inzichten op het gebied van geluk en emotie-regulatie. Volgens Oprah 'een startpunt voor het begin van jouw beste leven'.

€23 AW Bruna

Het leven dat jou past
Het leven dat jou past
Boekenagenda: 6 nieuwe boeken die je niet wil missen

Mijn naam is Barbra

Een boek waar miljoenen fans al jaren met smart op wachten. De memoires van Barbra Streisand zijn hier. Van haar jeugd in Brooklyn tot haar doorbraak in Funny Girl en de vele successen in muziek, film, televisie en op het toneel; het komt allemaal voorbij in Mijn naam is Barbra. Maar ook de jarenlange inspanningen die tot Yentl leidden, haar vriendschappen en politiek activisme.

€35 AW Bruna

Mijn naam is Barbra
Mijn naam is Barbra

Ben jij een echte boekenwurm? Dan ben je hier aan het goede adres, want dat zijn wij op de Elegance redactie ook! Je vindt dan ook regelmatig lijstjes met de nieuwste boeken die niet op jouw must read lijstje mogen ontbreken. Lees-ze!

Tekst & productie: Lotte van Zijl | Beeld: Adobe Stock