Nederlandse (surf) hotspot? Julianadorp aan zee!

Sounds good!

Gek op alles wat met the beach te maken heeft? Maar zoek je het liever wat dichter bij huis? Dan hebben we nog wel een aanrader voor je in petto. Julianadorp aan zee is een gezellige kustplaats die ook nog eens de perfecte uitvalsbasis vormt voor tal van belevingen. We geven je tips en vertellen je meer over de to-do’s in deze Nederlandse kustplaats. 

Prachtige duinen en langstrekt strand

De kustplaats Julianadorp ligt in de Kop van Noord-Holland tussen Callantsoog en Den Helder in. Dit dorp wordt vaker dan eens in één zin genoemd met de mooiste stranden van Nederland. En een prachtige plek, dat is het zeker. Het langgerekte en brede zandstrand ligt nabij de duinen en tulpenvelden. Ideaal voor iedereen die graag van de kustnatuur geniet. Met diverse wandelroutes in de omgeving ben je hier wel even zoet. 

Actievelingen gaan surfen!  

Natuurlijk is Julianadorp niet de enige plek in Nederland met een mooi en lang strand. Wel behoort het tot de hotspots om te surfen in ons land! Ben je een echte waterrat, of zou je het graag willen leren om op de plank te staan? Dan zit je goed bij de surfschool aan dit strand. Je kunt er uitrusting huren, maar ook lessen volgen. Van gevorderden tot beginners die het nog nooit eerder hebben gedaan, tijdens de groepslessen leer je het! 

Rustige én extreme watersporten 

Lijkt dat surfen je veel te lastig? Dan kun je er ook voor kiezen om rustig te gaan suppen. Dit doe je op je eigen tempo, de uitrusting huur je bij de surfschool. Ben je juist een ware thrillseeker? Wellicht dat kitesurfen iets voor jou is. Voel je zo vrij als een meeuw als je over de golven zweeft op je board met daarboven de parachute die op de wind meebeweegt. In de buurt zijn er daarnaast locaties om te kanoën, voor iedere waterliefhebber wat wilt. 

Met de veerboot een dagje naar Texel 

Heb je nog steeds geen genoeg van al dat water? Huur een bootje en ga varen! Of stap op de veerboot richting Texel. Geniet 20 minuten lang van het mooie uitzicht en stap daarna van de boot om dit prachtige Waddeneiland te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld de auto meenemen op de veerbeet, zodat je in één dag het eiland kunt rondrijden. Check out de vuurtoren, ga naar zeehondencentrum Ecomare of geniet op het terras in Den Burg. 

Speelpark voor de kids

Een dagje Texel is goed te doen vanuit het naast Den Helder gelegen Julianadorp. Heb je kids en hebben die zin in een dagje speelplezier? Dan ga je misschien liever naar de speeltuin. In de buurt van Julianadorp spot je een gigantisch paradijs (De Goudvis), met liefst 3,5 hectare aan buitenspeeltuin. Ook tijdens regenachtige dagen is het hier goed vertoeven. Je kunt namelijk ook binnen terecht in de drie overdekte speelhallen. 

Overnachten in luxe huisje aan zee 

Genoeg te bevelen in Julianadorp aan zee! Heb jij al zin gekregen om te wandelen, te watersporten en naar de speeltuin te gaan? Misschien nog wat te shoppen, omliggende musea te bezoeken en terrasjes te pakken? Maak er dan een weekend of (mid)week van. Een vakantie aan zee boeken kan bijvoorbeeld bij aanbieder LekkerNaarZee, die comfortabele vakantiehuisjes verhuurt in Julianadorp en omgeving. Enjoy! 

Beeld: Adobe Stock