Zo creëer je zomerse glowy sproeten

Een sun kissed skin!

Na een heerlijke zomer willen we het liefst zo lang mogelijk van ons zongebruinde huidje genieten. Na een dagje veilig zonnebaden, voelen we ons een stuk fijner, toch? De zon geeft ons vitamine D en het bruine kleurtje maakt ons blij. Veel mensen krijgen bij een sun kissed skin ook sproetjes – én dat geeft nog een extra zomers gevoel! Mocht je geen sproeten hebben of niet de vaardigheid hebben om ze zelf te tekenen, deze make-up artiest deelt nu de beste hack voor glowy sproeten!

Zomerse sproetjes

Nu het herfstseizoen voor de deur staat, zal de zomerzon verdwijnen. Maar niet getreurd, want met deze eenvoudige techniek creëer je toch glowy sproeten en kun je nog eventjes genieten van een sun kissed skin. Bij het Armani Beauty-diner tijdens het filmfestival in Venetië was sproetige schoonheidsmuze Sadie Sink aanwezig. Aan InStyle vertelt Sink over haar sproeten. “Ik had een hekel aan mijn sproeten toen ik jonger was; ik zou nooit in de zon willen gaan, omdat ik dacht: ‘Ah, ik wil niet nog meer sproeten krijgen!’ Maar nu is het alsof ik alle sproeten wil.”

Visagiste Nina Park – make-up artiest van onder andere Hailey Bieber, Sadie Sink en Zoë Kravitz – was ook aanwezig op het Armani Beauty-diner en creëerde een prachtige make-up look mét glowy sproeten voor de Stranger Things-ster. Ze deelt hoe je de glowy sproeten creëert en hoe je op een juiste manier make-up aanbrengt waarbij sproeten altijd voorop staan. “Mijn favoriete techniek op het gebied van de teint is het aanbrengen van verschillende dekkende foundations, van transparant tot volledig dekkend, zodat de huid er nooit eendimensionaal uitziet”, vertelt ze.

Make-up look

Om de natuurlijke make-up look te creëren brengt de visagiste eerst de huidskleur in evenwicht met de Neo Nude getinte en vochtinbrengende crème van Armani Beauty. “Ik ben dol op deze foundation, omdat het een zijden effect heeft op de huid. Het vervaagt en bedekt oneffenheden licht, maar is transparant genoeg om de sproeten erdoorheen te laten schijnen.” Voor een volledigere dekking kun je nog extra concealer gebruiken, zoals de Luminous Silk Concealer van Armani Beauty. Sink gebruikt op haar vrije dagen alleen de concealer en hoeft geen gebruik te maken van de foundation. Bovendien brengt ze haar make-up aan met een penseel in plaats van een beautyblender en gebruikt ze haar vingertoppen om te blenden. “Het laat de natuurlijke huidtextuur en welke sproeten je ook hebt, zichtbaar”, zegt ze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nina Park 박니나 (@ninapark)

Voor een sunny glow raadt de visagiste aan om een roze blush te gebruiken. Tijdens het diner van Armani bracht Park de Luminous Silk Glow Blush in de roze kleur ‘Amore’ aan op de wangen van de actrice. Voor een effervescent glow blende ze vervolgens de Fluid Sheer Glow Enhancer Highlighter op haar jukbeenderen. “Elke keer dat ze haar gezicht bewoog, was er glans en licht”, vertelt de visagiste. Wauw!

Alles voor die gezonde kleur op je wangen én glowy sproeten.

Bron: InStyle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws