Vamos! Ontdek al het moois van Tenerife

Een unieke ervaring die traditie combineert met avant-garde die de onderscheidende elementen van het eiland benadrukt.

Van prachtige zandstranden tot nationale natuurparken, en om nog maar niet te spreken over de overheerlijke gastronomie op het eiland: Tenerife has it all. Ben jij dus na een dag natuur snuiven hevig toe aan een verrukkelijk hapje inclusief een alcoholische versnapering? Dan is Tenerife the place to be, als je het ons vraagt.

In Tenerife is geen plek hetzelfde

Het met blauw omringde eiland staat bekend om de stranden met goudkleurig of zwart vulkaanzand, de natuurzwembaden, de authentieke oases omgeven door rotsen én de gastronomie. Zo heeft elke plek aan de Tenerifiaanse kust zijn eigen charme en schoonheid. Des te leuker is het ook dat Tenerife de winterperiode kan inruilen voor een extra lang voorjaar dankzij de gemiddelde jaartemperatuur van maar liefst 23 graden.

Als je een bezoek brengt aan Tenerife is dus geen plek hetzelfde. Des te logischer is het dan ook dat het voelt alsof je op 1001 plekken tegelijk bent, en dat op één eiland. Maar welke plekken op het eiland laten je allemaal wanen in deze prachtige illusie? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

Stranden, natuurbaden én prachtige natuurparken

Met een gemiddelde jaartemperatuur van 23 graden, is het logisch dat toeristen graag een wandeling over het strand maken, dan wel hun tijd nemen om even in de zon te gaan liggen. Zo kun je heerlijk afkoelen bij de verschillende stranden en natuurlijke zwembaden op het eiland, denk bijvoorbeeld aan: het strand van Bollullo, Playa Jardín en het strand van Las Teresitas, en natuurbaden als: El Caletón in Garachico, Charco de La Laja in San Juan de la Rambla en Charco del Viento in La Guancha.

Beeld: Playa Jardin

Elke badplaats heeft zijn eigen verhaal. Zo staat het strand van Bollullo bekend om het zwarte zand en het wilde landschap. Playa Jardín kenmerkt zich ook door het zwarte vulkanische zand, in tegenstelling tot Las Teresitas, die juist bekend staat om zijn goudkleurige strand waar verschillende strandtentjes zijn waar je wat kunt eten en drinken. In San Andrés, wat erg dicht bij Las Teresitas ligt, vind je wat meer restaurants. Heerlijk!

Net als bij de stranden, zijn ook de meeste natuurbaden voortgekomen uit iets vulkanisch – hetgeen waar het eiland zo bekend om staat. Zo is El Caletón gevormd door een vulkaanuitbarsting en is Charco del Viento een vulkanisch gebied mét kristalhelder water. Charco de La Laja is daarentegen the opposite: een authentiek natuurbad waar je met eb en lage deining kunt genieten van het rustieke lage water.

Anaga rural park

Natúúrlijk heeft het eiland nog talloze – hiddengems waardoor we snappen dat een selectie maken hiervan nog lastiger is dan het oplossen van een Rubiks kubus, maar ook daar is een oplossing voor! Trek bijvoorbeeld een hele dag uit om van noord naar zuid te rijden en zo alle badplaatsen van Tenerife en al het ander moois – denk aan het Anaga Rural Park – van Tenerife te ontdekken.

Culinaire hoogstandjes

Maar niet alleen de stranden, natuurbaden en -parken van Tenerife zijn adembenemend, zo blinkt het eiland ook uit in de gastronomie. Tenerife heeft dan ook verschillende restaurants met de meest prestigieuze bekroning: de Michelinster. Daarnaast biedt het eiland een culinaire diversiteit die traditie combineert met innovatie onder invloed van de Atlantische Oceaan. Iets wat dus zeker de moeite waard is om te ervaren, en daarom trakteren we je op een greep uit het grote scala fine dining.

Het restaurant met maar liefst twee Michelinsterren is te vinden in Guía de Isora, Martín Berasategui's in The Ritz-Carlton Hotel, gerund door chef-kok Erlantz Gorostiza. Het restaurant onderscheidt zich door zijn creativiteit en innovatie in de keuken, maar ook door zijn diepgaande kennis van smaken en respect voor ingrediënten. Sounds good! Het Royal Hideaway Corales Beach hotel in Adeje, heeft zelfs twee sterrenrestaurants, El Rincón de Juan Carlos (2 sterren) en Nikkei San Hô restaurant (1 ster). Chef-koks Adrián Bosch en Eduardo Domínguez staan dan ook bekend om hun talent en creativiteit in de keuken. Daarnaast heeft De NUB in Hotel Bahía del Duque, in Adeje ook een Michelinster. Deze gastronomische ruimte biedt een unieke en persoonlijke keuken, waar de verbinding centraal staat. Ten slotte is restaurant Abama Kabuki, net als bovenstaande restaurants, bekroond met een Michelinster. Dit restaurant weet de Japanse keuken perfect te combineren met de mediterrane producten, waardoor de smaaksensaties niet teleurstellen.

Beeld: M.B. Restaurant (Ritz Carlton Abama)

But there's more!

Deze kleine greep aan sterrenrestaurants is natuurlijk niks vergeleken het grote aanbod wat het eiland biedt. En hoewel de natuur van Tenerife prachtig is, maak je je verblijf op het eiland helemaal compleet door de gastronomie te leren kennen. Al met al is Tenerife hoe dan ook een unieke ervaring die traditie combineert met avant-garde die de onderscheidende elementen van het eiland benadrukt. En dat, dat maakt Tenerife zo uniek.

Beeld: Turimso