Prinsjesdag: wat halen Máxima, Amalia en Alexia uit de kast?

De royals zien er natuurlijk weer uit om door een ringetje te halen!

Vandaag was het dan eindelijk weer zover: Prinsjesdag. Maar dit jaar was het een Prinsjesdag like no other. Zo verscheen Máxima namelijk niet met één, maar met twee dochters bij de officiële gelegenheid. Waar het voor Máxima een jaarlijkse routine is geworden, en waar Amalia vorig jaar al heeft mogen oefenen, was het dit keer de beurt aan Alexia om haar debuut te maken in Den Haag. En wat zagen ze er fabuleus uit!

Máxima

Máxima schrijft vandaag een stukje modegeschiedenis. Waar de koningin op voorgaande Prinsjesdagen steevast een glamoureuze jurk uit de royal kledingkast trok, verschijnt ze vandaag voor het eerst in pak met daarover een opvallende, gebloemde mantel. Modekoningin Máxima weet ons te vertellen dat het gaat om een exemplaar van Máx’ favoriete ontwerper Claes Iversen. Het abrikooskleurige ensemble heeft de koningin eveneens bij Iversen geshopt – wel zo efficiënt natuurlijk. Een Prinsjesdag is geen Prinsjesdag zonder opvallende hoed, en dus pronkt er op het hoofd van Máxima een handgemaakte bloem van Berry Rutjes.

Beeld: NL Beeld

Amalia

Amalia, vastbesloten om haar fashion-succes op Prinsjesdag in een stijgende lijn door te zetten, schittert vandaag in royal blue. De prinses draagt een japon van het Britse demi-couture merk Safiyaa, een stel beigekleurige pumps en een hoedje uit Máx’ garderobe. Ook de koningsblauwe oorbellen lijkt ze van moederlief te hebben geleend.

Beeld: NL Beeld

Alexia

Dan de outfit waar onlangs heel wat over is gespeculeerd: die van Alexia, die vandaag haar debuut maakt op Prinsjesdag. Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk, moet de prinses gedacht hebben. Een beetje giebelend doch zelfverzekerd stapte ze dan ook in een prachtige roze japon de koets uit.

Beeld: NL Beeld

Van ZARA deze keer geen sprake: volgens Modekoningin Máxima gaat het om een exemplaar van het Australische merk Zhivago. Haar royal lokken draagt de prinses los, met enkel en alleen een subtiel, bloemig accessoire aan de zijkant. Zo te zien heeft het middelste A’tje een prima middenweg kunnen vinden tussen de koninklijke tradities en haar eigenzinnige kledingsmaak. Fashion wise absoluut een geslaagd debuut voor Alexia!

Bron: Beau Monde, Modekoningin Máxima, All Things Amalia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws