Kunst, theater & muziek agenda: september 2023

Er valt een hoop te beleven in september!

Kunstliefhebbers, opgelet! Iedere maand verzamelen wij voor jou de exposities, theater- en muziekvoorstellingen die de moeite waard zijn. Hieronder vind je de beste, mooiste en meest besproken tentoonstellingen en voorstellingen die in de nabije toekomst op de agenda staan.

Morgen gaat het beter

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert een tentoonstelling van Humberto Tan genaamd 'Morgen gaat het beter'. In deze expositie vind je een indrukwekkende selectie close-up portretten van 100-jarigen en foto's van hun handen en interieur. Naast de nostalgische foto's vind je er ook inspirerende en toelichtende interviews. 23 september 2023 tot en met 17 maart 2024, in Maastricht.

Curaçao

Het Stedelijk Museum Schiedam geeft een beeld van hedendaagse kunst in Curaçao door maar liefst 26 kunstwerken te verwerven. De werken van negen kunstenaars uit Curaçao maken nu deel uit van de collectie. Als bezoekers zien we het in twee indrukwekkende tentoonstellingen: Frieda Hunziker. Een vlucht naar Curaçao (t/m 3 september) en Hend’i mundu / Mens van de aarde (t/m 1 oktober).

Carlos Blaaker, Hende Di Un Isla Unitil, 2023 kopiëren

Tradities

In Zaal 13 toont het Dordrechts Museum nieuw werk van Evelyn Taocheng Wang. In haar werk combineert ze Aziatische schilder- en kalligrafietradities met Westerse schilderkunst en multimedia. Met een focus op migratie en globalisering. In samenwerking met Wang richt het museum een ruimtelijke installatie in. 17 september t/m 31 maart 2024 dordrechtsmuseum.nl.

Evelyn Taocheng Wang, Dutch Window kopiëren

Onvrede

De gezelschappen Wat We Doen en Theater Rotterdam werken samen aan een opzwepende mix van theater en dans in So far so good. Een actuele voorstelling over polarisatie en framing in de media in een tijd van algehele maatschappelijke onvrede. Alle issues komen aan bod; van woon- en milieuprotesten tot boerenopstanden en voetbalhooligans.22 september t/m 2 december, watwedoen.nl / theaterrotterdam.nl.

So-Far-So-Good-3

Random International

Nxt Museum presenteert 'Life in a Different Resolution', een solovoorstelling van het Britse kunstcollectief Random International. De expositie omvat onder andere de allereerste Europese presentatie van het monumentale werk "Living Room". Vanaf 27 september, in Amsterdam.

Een nieuwe kunstenaar ontdekken, je favoriete galerie voor de zoveelste keer bezoeken of plaatsnemen in een prachtig theater; is cultuur snuiven in alle soorten en vormen helemaal jouw ding? Dan kun je hier je hart ophalen. Iedere maand vind je hier op Elegance een nieuwe kunst & cultuur agenda met de nieuwste theatervoorstellingen, must-see exposities en niet te missen muziekvoorstellingen.

Beeld: Life in a Different Resolution