Baantjer-actrice Wimie Wilhelm overleden

Goede vriend en collega Richard Groenendijk staat stil bij haar overlijden.

Regisseur en actrice Wimie Wilhem, die vooral bekend is van haar rol in 'Baantjer', is na een kort ziekbed op 62-jarige leeftijd overleden.

Baantjer

Wimie is bij het grote publiek vooral bekend om haar rol in Baantjer, waar ze wachtcommandant Els Peeters speelde. Daarna had ze ook bijrollen in verschillende bioscoopfilms en stond ze op de planken met haar eigen cabaretprogramma Eigen Zaken. Ze is de vaste regisseur van Richard Groenendijk en regisseerde de theatershow Eh... van Brigitte Kaandorp.

'Kapot van verdriet'

Richard deelt op Instagram een verdrietig bericht over zijn goede vriend. "Het is niet te bevatten, maar onze allerliefst Wimie is na een kort ziekbed overleden", begint hij het bericht. Richard en Wimie waren al jaren bevriend en werkte ook veel samen. "Ze was de afgelopen veertien jaar niet alleen mijn regisseur en sparringpartner, maar ook één van Marko's en mijn allerbeste en liefste vrienden." De cabaretier noemt het een 'voorrecht' dat hij haar in zijn leven heeft gehad. "Wat hebben we veel bijzondere en intense momenten met elkaar mogen meemaken en wat hébben we onnoemelijk veel samen kei- en keihard gelachen." Hij sluit het bericht af met de woorden: "We zijn kapot van verdriet. En niet te weinig."

Waar Wimie aan overleden is, is niet bekend. Vanaf volgende week is nog te zien in Hotel Hollandia, met Paul de Leeuw en Thomas van Luyn. We wensen haar nabestaanden veel sterkte!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld