Leontine Ruiters moest eierstokken en eileiders laten verwijderen

De televisiepresentatrice heeft een moeilijke periode achter de rug.

Presentatrice Leontine Ruiters heeft een moeilijke tijd achter de rug. Op mentaal vlak had ze de nodige uitdagingen, maar op fysiek vlak zat het haar ook niet mee. In een interview met Nouveau onthult ze dat er meerdere cystes op haar eierstokken waren gevonden en zowel haar eierstokken als eileiders zijn vervolgens verwijderd.

Twee cystes

De presentatrice vertelt dat er een aantal jaar geleden twee cystes operatief zijn verwijderd. Ze had een cyste op haar linker- en rechtereierstok. "Die zijn binnen een paar jaar uitgegroeid tot cystes van 10 centimeter", vertelt ze.

Wanneer ze naar de dokter gaat met klachten, denken de artsen dat ze met darmproblemen kampt, waardoor ze niet de juiste zorg krijgt. "De cystes waren zo zwaar, dat één van de eierstokken dubbelklapte", vertelt ze over het moment waarop het fout ging. "Toen moesten zowel mijn eileiders als eierstokken worden verwijderd."

In de overgang

Door de operatie zit Leontine nu in de overgang, wat haar zwaar valt. "Ik wilde niet zeuren, waardoor ik die hormonale gevolgen lang heb genegeerd." Na een lange tijd met klachten te lopen, durfde ze pas eind vorig jaar om hulp te vragen. Ze vertelt: "Pas afgelopen winter dacht ik: oe, het gaat echt niet goed met me. Ik moet hier iets aan doen. Toen ben ik naar de huisarts gegaan, heb ik hormoonpillen gekregen en heb ik ook mentale hulp gezocht."

Donkere periode

In het interview blikt ze ook terug op de heftige periode die ze met haar ex-man, Marco Borsato, heeft gehad. Zo vertelt ze dat ze de zorgen over Marco, het overspel en de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, er destijds niet bij kon hebben. "We steunen hem als familie maar dan nog speelt het een grote rol binnen ons gezin. En als je dan zelf in een donkere periode zit, waarin je de zon letterlijk en figuurlijk niet ziet schijnen, dan wordt alles wel heel zwart."

Bron: Libelle, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld