5 redenen waarom Hongarije in de herfst een must-visit is

Een culinaire tip voor het najaar!

De herfst staat bekend om het gekleurde landschap, knisperende bladeren op de grond en warme lekkernijen. Maar wil je de herfst een keer goed beleven, dan is Hongarije de plek om naartoe te gaan. Met haar (wijn)festivals, culinaire parels en oogstfeesten worden al je zintuigen geprikkeld.

Om je vingers bij af te likken

Of je nu een korte citytrip gaat doen of van plan bent om alle herfstdagen in Hongarije te verblijven: er valt genoeg te zien en te beleven. Zo vind je in Boedapest al genoeg activiteiten om je dagen mee te vullen, zoals het bezoeken van badhuizen, koffiehuizen, de Matthiaskerk, het parlementsgebouw, de kettingbrug en de markthal. Maar Hongarije ontdek je pas echt in de lokale keuken. In de hoofdstad kom je geweldige restaurants tegen, maar het culinaire karakter van het land is overal voelbaar (en proefbaar). Elke regio heeft z’n eigen specialiteit en met name in de herfst kun je de smaakpapillen strelen tijdens culinaire evenementen.

Het Balaton Wine & Gourmet festival

Eind september is Veszprém de plek voor wijn- en foodlovers. Tijdens het Balaton Wine & Gourmet Festival, wat van 21 tot en met 24 september plaatsvindt, komen sterrenchefs bijeen voor heerlijke gerechten. Dit festival is het grootste gastronomische event van de Veszprém-Balaton 2023 European Capital of Culture-evenementreeks, en heeft als doel om de Hongaarse stad Veszprém het nieuwe culturele centrum van Europa te maken. Het Balaton Wine & Gourmet Festival wordt te midden van de betoverende Vezprém-vallei georganiseerd, één van de mooiste locaties van het land. Goed om te weten: bezoekers kunnen deelnemen aan wijnproeverijen, professionele workshops en exclusieve diners met Michelin-sterrenchefs.

Wanneer: Donderdag 21 september tot en met zondag 24 september 2023.
Waar: Veszprém, Hongarije.

De Oogstdagen van Tokaj-Hegyalja

Wist je dat het Hongaarse wijngebied Tokaj-Hegyalja pronkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO? Aan goede wijn kom je hier dus niet tekort. In 1932 werd in Tokaj – een regio die vooral bekend staat om zijn wijnen – voor het eerst de oogstdagen gevierd en vorig jaar vond alweer de 90ste verjaardag van de traditionele Tokaj-oogstdagen plaats. Dit jaar vinden de Oogstdagen plaats van 6 tot en met 8 oktober. Tijdens dit evenement zal er extra aandacht geschonken worden aan de culturele tradities en de waarden van het werelderfgoed in Tokaj.

Wanneer: Vrijdag 6 oktober tot en met zondag 8 oktober.
Waar: Tokaj, Hongarije.

Laatste nieuws