Linda Evangelista openhartig over ziekte: 'Ik ben blij dat ik leef'

Het topmodel heeft in de afgelopen vijf jaar twee keer borstkanker gehad.

Linda Evangelista (58) zoekt de spotlight opnieuw op en is in een interview met WSJ Magazine openhartig over haar veelbewogen leven. Zo vertelt ze over haar ziekte en haar nieuwe mindset. Linda: "Alles wat er nog komt is een bonus."

Borstkanker

Aan het tijdschrift is ze openhartig over de afgelopen tijd, en onthult ze dat de afgelopen vijf jaar twee keer de diagnose borstkanker heeft gekregen. De eerste keer was in 2018. Het werd ontdekt bij een routine mammogram. "De marges waren niet goed en omdat ik al gezondheidsproblemen had en het achter de rug wilde hebben, heb ik zonder aarzeling gekozen voor een dubbele borstamputatie", vertelt ze. "Ik dacht dat ik daarna de rest van mijn leven veilig zou zijn. Ik zou niet doodgaan aan borstkanker."

In juli 2022 voelde ze weer een knobbel en kreeg ze opnieuw de diagnose borstkanker. Het topmodel ging meteen in actie en zei tegen haar oncoloog: "Graaf een gat in mijn borst. Ik wil niet dat het er mooi uitziet, ik wil dat je het weghaalt. Ik wil een gat zien als je klaar bent."

Teleurgesteld

"Ik koos voor de modus die me bekend is", vertelt ze. "Doen wat er gedaan moet worden en dat doorstaan. Dat is wat ik heb gedaan." Recentelijk kreeg ze het goede nieuws dat haar prognose goed was, maar geeft ze toe dat ze teleurgesteld was dat het niet 'geweldig' was. De kanker kan namelijk terugkeren omdat ze een 'vreselijk oncotype score' heeft. Dit is een getal dat het risico aangeeft dat de ziekte terugkeert.

Ondanks dat probeert ze positief te blijven. "Ik weet dat ik met één voet in het graf sta, maar ik ben in een juichstemming", zegt ze. "Ik heb vreselijke gezondheidsproblemen overwonnen, ik ben blij dat ik leef. Alles wat er nog komt is een bonus."

Bron: Nouveau | Beeld: NL Beeld