De favoriete herfstboeken van de Elegance-redactie

Perfect voor de gure herfstdagen.

Als de bladeren van de bomen vallen, de regen zachtjes tegen het raam tikt en er een dampend kopje thee voor ons staat, dan willen wij maar één ding: een goed boek om in weg te dromen. Daarom zetten we de favorieten herfstboeken van de Elegance-redactie op een rij!

Little Women - Louisa May Alcott

Jaimy: "Zeg je koude herfstdagen, dan zeg je ongetwijfeld ook klassiekers in de boekenkast. Een boek waar ik helemaal in weg kan dromen is Little Women van Louisa May Alcott. In dit boek volgen we het leven van de familie March, en met name die van de vier zussen Jo, Amy, Meg en Beth. De zussen zijn hartstikke verschillend, maar weten ieders hun eigen draai te geven aan hun leven. Een zussenband die nostalgisch aanvoelt, alsof je bij de familie March in de woonkamer zit!"

Autumn - Ali Smith

Anjelica: "Mijn favoriet uit de seizoenenreeks van Ali Smith. Een boek die je aan het denken zet, maar ook stilstaat bij de schoonheid van de herfst." 

Practical Magic - Alice Hoffman

Christel: "De meeste mensen zullen Practical Magic kennen als de magische Cult Classic waarin Sandra Bullock en Nicole Kidman de show stelen. Maar wat mij betreft is het boek nog magischer. Practical Magic gaat over de Owen-zussen. Ze komen uit een heksenfamilie en hebben dan ook magische krachten. Hoewel de een het fantastisch vindt om een heks te zijn, doet de ander er alles aan om zo normaal mogelijk te zijn. Daar komt ook nog eens bij dat er een vloek op de vrouwen van de Owen-familie rust: de mannen op wie ze verliefd worden zijn gedoemd te sterven.

Dat laatste deel klinkt wat zwaar, maar het boek gaat vooral over vriendschap, fantasie, liefde, familie én – uiteraard – bijzondere spreuken. Wat mij betreft het perfecte boek om te lezen als de herfst aanbreekt."

Klassiekers in de boekenkast

Als het aan hoofdredacteur Hilde ligt, dan is de herfst het perfecte seizoen voor klassiekers. Denk aan The Shell Seekers, Rebecca en Pride & Prejudice. Voor fans van Jackie van Laren en Jenny Colgan heeft ze ook een goede tip: Hildes debuutroman Duinroos is het eerste deel in de Cottage aan zee-serie en is het perfecte boek voor als je een feelgoodverhaal nodig hebt.

Winterse schrijfwedstrijd Elegance & Kobo

Klim je liever zelf in de pen? Wij zijn op zoek naar het grappigste en meest romantische kerstverhaal van 2023. Het winnende verhaal zal gepubliceerd worden in de wintereditie van Elegance, gepubliceerd als Kobo Original eBook dat te koop zal zijn bij Kobo én ontvangt de winnaar een gloednieuwe Kobo eReader en Elegance goodiebag. Lees hier alles over de schrijfwedstrijd!

Wacht zeker niet tot de winter voor je het verhaal instuurt, de deadline is namelijk 1 oktober 2023 vóór 23:59 uur. Kanshebbers op de prijs krijgen uiterlijk half oktober bericht. Duimen dus!

Beeld: Adobe Stock