Ook dit najaar zullen we de chunky sweater weer veel zien

Het seizoen van de dikke truien breekt weer bijna aan.

We hebben nog een kleine maand te gaan tot de herfst weer aanbreekt, en daarom nemen wij vast de trends voor het komende seizoen onder de loep. Eentje die we veel gaan zien is die van de chunky sweater.

Romantische herfst

Wanneer het kouder wordt hebben sommigen daar romantische associaties bij. Warme chocolademelk op het vuur of een pumpkin-flavored anything in de hand, terwijl buiten de bladeren aan de bomen van kleur veranderen en er vanaf de bank een goed boek wordt gelezen. Ook de dikke warme trui hoort in dat rijtje thuis en wordt aankomend seizoen naar verwachting weer hartstikke trending.

Eerlijk is eerlijk: de chunky trui is nooit écht uit de mode geweest. Toch verwachten we dit seizoen extra aandacht voor het item. Modehuizen vullen hun collecties weer massaal en met veel liefde aan met het grover knitwear. Enkele voorbeelden zijn de collecties van The Frankie Shop, Banana Republic, Free Lane, Jaquemus en Reformation.

Inspiratie

Een oversized trui is vaak een ware eye-catcher, het pièce de résistance van je outfit. De kleding waarmee je de chunky sweater combineert mag daarom best basic zijn, maar je kunt ook uitpakken door het te combineren met andere opvallende items. Zo droeg stijlicoon Hailey Bieber haar trui met een panterprintbroek.

Naast Hailey zijn er ook vele anderen die tijdens vorige seizoenen al wisten dat de chunky trui een staple in je garderobe hoort te zijn. Hoe zij het precies dragen? Wij zochten inspiratie voor je.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Amira (@modestmira_)

Herfsttrends

Uiteraard bestaat een seizoen uit meerdere trends. Naast de chunky sweater zullen we ook vele andere knitwear items spotten, evenals de sheer-trend en de powerdressing-trend. We vermoeden overigens dat laatstgenoemde trend nog een lange tijd in de mode blijft. Pinstripe broeken, zijde blouses en gilets gooien momenteel nog hoge ogen.

Beeld: NL Beeld, Instagram