Wat zijn de trends in keukens van dit moment? 

Alle trends op een rij.

Dat er ieder jaar weer een aantal trends opduiken in de wereld van keukens, is helemaal niet zo gek. De keuken is namelijk een van de ruimtes in huis waar je erg goed je persoonlijke smaak in terug kunt laten komen. Je kunt daarbij denken aan de kleur en het patroon van de tegels, de stijl van de kastjes en de apparatuur die je graag terug laat komen. Maar welke trends moet je nu zeker een keer in de gaten gaan houden? Een aantal populaire keuzes op het gebied van keuken inspiratie lichten we verder voor je toe in dit blog.

Less is more: investeer in een keuken in een minimalistisch en strak design

Een keuken in een minimalistisch en strak design is vandaag de dag populairder dan ooit. En dat is ook helemaal niet zo vreemd, als het aan ons ligt. De keuken sluit daardoor haarfijn aan op verschillende soorten woonstijlen. Enkele bekende daarvan zijn de Scandinavische woonstijl en de Japandi woonstijl. Je herkent dit soort keukens aan het beperkte gebruik van kastjes en de kastjes zijn in de meeste gevallen greeploos voor een enorm strak resultaat. Voor zowel grote als kleine ruimtes is dit een erg geliefde keuze.

Liever wat kleur toevoegen? Kies uit een mooie reeks pasteltinten en zorg voor een vleugje zachtheid

Kijk je rond in je interieur en kom je er al snel achter dat je toch aardig wat kleur terug hebt laten komen? Bijvoorbeeld op de muur, in de woonaccessoires of de kleur van het meubilair? Dan is het natuurlijk wel zo leuk dat je deze stijl ook door gaat trekken in de keuken bij jou in huis. In dat geval kun je overwegen om een keuken in pastelkleuren uit te gaan zoeken. Je geniet dan nog steeds van een erg rustige basis, zodat je de ruimte helemaal af kunt maken met opvallende woonaccessoires.

Een aanrechtblad in een opvallend materiaal – dé blikvanger van dit moment

Op het moment dat je de nodige inspiratie op gaat doen voor de keuken bij jou in huis, dan kom je er al snel achter dat het aanrechtblad vandaag de dag zeker de aandacht mag trekken. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een aanrechtblad in een contrasterende kleur. Of je pakt uit op het gebied van het materiaal. Denk daarbij aan een geweldig blad dat van marmer is gemaakt. Heb je hier misschien al een bepaalde voorkeur voor?

Alle trends van dit moment bekijk je op je eigen tempo in een keukenwinkel

Een nieuwe keuken koop je misschien maar eens in je leven. En daarom is het ook meer dan logisch dat je voor de volle 100% tevreden wilt zijn met de stijl en de indeling ervan. Kies er daarom altijd voor om eerst even een bezoek te brengen aan een keukenwinkel bij jou in de buurt. Hier krijg je namelijk meteen een erg goed beeld van de meest gewilde trends van dit moment én je ziet gelijk de mooiste keukens van het moment .

Luxe apparatuur maakt koken in de keuken net even wat makkelijker

De ultieme finishing touch van de keuken? Dat is natuurlijk de apparatuur die om de hoek komt kijken. Verras vrienden of familie met een glas wijn die perfect op temperatuur is dankzij je wijnklimaatkast. Zet een kop thee net even wat sneller of krijg een pan pasta sneller aan de kook dankzij een kokend water kraan. En maak de mooiste creaties – die ook nog eens erg voedzaam zijn – door aan de slag te gaan met een stoomoven. Ook op het gebied van het uitzoeken van het meubilair zoals barkrukken is er natuurlijk enorm veel mogelijk.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Pexels