Unieke vakantiebestemming? Ontdek Fins Lapland!

Een vakantie naar een tropisch oord, een stedentripje? Allemaal leuk! Maar wie op zoek is naar een super unieke bestemming die moet zeker eens Fins Lapland overwegen. Hier spot je het Noorderlicht en doe je excursies die uniek zijn in zijn soort. 

 

Happiness in Finland 

Al voor het zesde jaar op rij werd Finland door het World Happiness Report benoemd tot meest gelukkige land ter wereld. Wil jij de unieke sfeer in Scandinavië ook proeven? Dan is het boeken van een Lapland reis een goed idee. Combineer rust en natuur met de meest bijzondere activiteiten. Hieronder alvast inspiratie. 

Noorderlicht spotten 

Een van de bekendste redenen om naar Lapland te gaan is toch wel het spotten van het Noorderlicht. Dit unieke natuurverschijnsel is het beste zichtbaar tussen november en half april, maar ook buiten deze maanden kan het waargenomen worden. In Fins Lapland worden excursies georganiseerd waarbij je de mooiste uitzichtplekken hebt. 

IJsvissen en raften 

Wie gek is op actieve bezigheden die zit goed met raften en ijsvissen. Vooral dat laatste brengt vissen tot een hoger niveau. Wie dacht dat vissen maar saai was die ervaart anders tijdens deze excursie. Jullie boren een gat in het ijs en daarna kan het hengeltje uit. Eens kijken wat jullie aan de haak kunnen slaan. Met een beetje geluk genieten jullie ’s avonds van verse vis die heerlijk smaakt na zo’n bijzondere excursie. 

Husky en rendieren trips  

Laat je verrassen door Rudolph en zijn vrienden, die je op de arrenslee het prachtige landschap van Fins Lapland laten zien. Of ga voor meer speed met een husky tocht. Je kunt daarna een boerderij met husky’s of rendieren bezoeken. Hier leer je meer over het leven van deze bijzondere dieren en zie je hoe het er aan toe gaat op een Finse boerderij. De vriendelijke husky’s mag je vaak ook knuffelen.  

Skiën en sneeuwscooter rijden 

Ben je gek op sneeuw? In de periode dat het Noorderlicht goed te spotten is, ligt er vaak ook sneeuw. En dan maak je een spannende tocht op de sneeuwscooter. Vergeet die vervelende files in Nederland, want op de sneeuwscooter ervaar je ultieme vrijheid. In Fins Lapland kun je ook skiën. Ga bijvoorbeeld naar Ruka, een plaatst die bekend staat om zijn verlichte pistes. Er zijn hier veel routes, zowel voor beginners als gevorderden. 

Slapen in een Mökki 

Uitjes genoeg, maar hoe zit dat met slapen? In Fins Lapland ervaar je de ware authenticiteit van Finse vakantiehuisjes. Maak kennis met de Mökki. Dit is een gezellig houten huisje met een knusse open haard, vaak ook voorzien van keuken en Finse sauna. Je komt er helemaal tot rust na een heerlijke dag vol excursies. 

Zelf Lapland reis samenstellen 

Als Fins Lapland je aanspreekt dan kun je een vooraf samengestelde reis boeken. Soms ben je dan beperkt in je opties. Wil je een gigantische keuze uit Finse vakantiehuisjes en wil je zelf bepalen welke activiteiten je doet? Kijk eens bij Mökki Travel. Daar stel je je complete reis tot in detail op maat samen, van verblijf tot uitstapjes. Enjoy! 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

 Beeld: Unsplash, Egor Vikhrev