Stap deze zomer aan boord van de speciale Kastelentrein in Trentino

Een ervaring die je niet snel zal vergeten!

Logeren in een kasteel? Dat klinkt als een sprookje. Gelukkig kan iedereen nu deze bijzondere ervaring hebben, want tot september is het mogelijk om in Trentino in de speciale Kastelentrein te stappen.

Kastelentrein in Trentino

In Val di Non en Val di Sole is het deze zomer mogelijk om rond te reizen met de speciale Kastelentrein. De kleine 'Trenino dei Castelli' neemt je mee langs de geschiedenis van de bruisende omgeving en jij zit eerste rij terwijl je langs wijnranken en rijen appelbomen rijdt. De reis begint in Trento, waar je vanuit de provinciehoofdstad de hellingen van de Valli del Noce beklimt. Kijk je ogen uit bij prominente kastelen, laat je inspireren door de fraaie decoratie van de kamers en kom tot rust in de kasteeltuinen. 

De speciale Kastelentrein rijdt op de zaterdagen 5,12,19 en 26 augustus én 2 en 9 september. Reserveren is verplicht en afhankelijk van beschikbaarheid.

Van kasteel naar kasteel

Tijdens de reis ga je een hoop kastelen bezoeken, van kastelen met exposities tot kastelen waar je kunt dineren als een kasteelheer. De volgende drie kastelen zijn ook zeker het bezoeken waard.

1. Castel Valer

Dit kasteel is heel bijzonder, omdat het een van de weinige kastelen in Trentino is waar nog mensen wonen. De familie Spaur woont al 26 generaties lang in het kasteel en zorgt er ook voor dat alles er pico bello uitziet. Het kasteel bestaat sinds 1346 en is het voor bezoekers mogelijk om twaalf ruimtes te bezoeken, waaronder de gotische keuken, de kamers van Madruzzi, de hal met wapenschilden en de goed onderhouden tuin.

2. Castel Belasi

Castel Belasi ligt op een schilderachtige plek aan de voet van de Brenta Dolomieten, tussen de appelbomen heuvels van Val di Non. Het kasteel stamt uit de late 13e eeuw, en werd bewoond door de aristocratische afstammelingen van de Khuen-Belasi tot het midden van de 20e eeuw. Na een uitgebreide restauratie is het kasteel open voor publiek.

3. Castel Pergin

Op twintig minuten rijden van Trento, vind je in Valsugana het eerste collectieve historische bezit van Italië. Deze bijzondere plek is de perfecte locatie voor muziek en theater en je vindt hier een jaarlijkse tentoonstelling. Het kasteel heeft een historisch hotel met 17 kamers en 3 torens, waar je kunt ontspannen en cultuur kunt snuiven. In het gastronomische restaurant genaamd 'Semola Fina al Castello' zorgen de jonge chef-koks Manuel Marlo en Sofia Omedo Luli voor een smakelijke maaltijd van lokale en biologische producten.

Kortom, heb jij deze zomer nog geen plannen? Dan is een rit in de speciale Kastelentrein zeker de moeite waard. Leer de omgeving van Trentino op een bijzondere manier kennen en neem een duik in de geschiedenis in een van de vele kastelen.

Beeld: Marta Eccher