Elegance tipt: de leukste to do's

Pak je agenda er maar bij!

Van een hippe lunchtent tot romantisch dineren en van een nieuw shopadresje, niet te missen festival en must see bioscoopfilm: iedere maand staan er nieuwe to do’s in de agenda voor je klaar.

Nortvi flagship store

Groot favoriet van hoofdredacteur Hilde is het Nederlandse reismerk NORTVI. Goed nieuws voor andere reisfanaten, want het reismerk opent een nieuwe winkel in Amsterdam. In de flagship store kun je je onderdompelen in de wereld van premium en duurzame reisbagage. Met een geheel unieke retail ervaring brengt NORTVI luxe en duurzaamheid samen in hartje Amsterdam. De winkel vind je op de Runstraat 26, en kun je hier zeven dagen per week terecht voor jouw reisbagage.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NORTVI (@nortvi)

Okura Pop-up Pastry

Fijnproevers opgelet, want Okura presenteert een ambachtelijke patisserie in Pop-up Pastry. In Hotel Okura Amsterdam kun je tot 3 september terecht voor eetbare kunstwerken, die samengesteld zijn door een deskundig team van patissiers onder leiding van Executive Pastry Chef Iiro Heinila. Ga op een smakelijke reis van culinaire creaties met een Japanse touch, en laat je zintuigen verrassen. Van zorgvuldig bereide Japanse fruit sando sandwiches tot heerlijke macarons met smaken als matcha-pistache, chocolade-sesam en sobacha-vanille. Om je vingers bij af te likken!

Talent in het bos

In het Amsterdamse Bostheater vinden in de zomer de leukste open air voorstellingen, concerten en filmavonden plaats. Wij tippen het stuk Wildfire van Orkater, geïnspireerd op het prentenboek Max en de Maximonsters. Over Benni die zich alleen voelt en zich zorgen maakt om de wereld. In haar fantasie neemt ze haar toevlucht tot een wereld waar monsters de dienst uitmaken. Leuk: het stuk is gemaakt door jonge, talentvolle makers. De hoofdrol wordt gespeeld door ‘Ntianu Stuger, door de Volkskrant bestempeld als veelbelovend talent van 2023, het script is geschreven door Nina Polak en Belle van Heerikhuizen regisseert. Wildfire is te zien tot en met 9 september in het Amsterdamse bostheater.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ᴍꜰꜱ (@matsimelastuger)

Bezoek CODA Paper Art

In papier zien de meesten niet meteen pracht en kunst, maar 22 kunstenaars uit binnen- en buitenland wél. Tijdens CODA Paper Art zullen zij laten zien hoe dit ogenschijnlijk simpele materiaal hun kunst inspireert. Van collages en designobjecten tot mode, performances, sculpturen en videowerk. Ook biedt het CODA museum bij de tentoonstelling workshops, rondleidingen, audiotours en zelfs (fiets)tochten aan. De expositie is te zien tot en met 12 november, in het CODA museum in Apeldoorn.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door CODA (@codaapeldoorn)

Vier de liefde tijdens Westfield Pride

Vanaf 26 juli tot 4 augustus staat Westfield Mall of the Nederlands in het teken van Pride, en viert de liefde met Westfield Pride. Gedurende deze week is er een glansrijke rol weggelegd voor Miss Cartier, die bezoekers meeneemt in de wereld van drag. Uiteraard wordt deze week op 26 juli feestelijk geopend door de dragqueen, en krijgen klanten de kans om live vragen te stellen over make-up, glam en haar ervaring met drag. Vanaf 16:00 uur ben je welkom om te dansen op de beats van Lady Bee, en is vanaf dat moment het winkelcentrum negen dagen lang omgetoverd tot één grote liefdesbubbel, waarin inclusiviteit en acceptatie wordt gepromoot.

Beeld: Okura, NORTVI