Actrice Kristin Davis onthult waarom ze nooit is getrouwd

Heus niet alle vrouwen dromen van een huwelijk, Kristin Davis is daar een van.

Haar Sex and the City-karakter Charlotte York mocht dan geobsedeerd zijn door trouwen, maar zelf stapte actrice Kristin Davis nooit in het huwelijksbootje. In de podcast Best Friend Energy legt ze uit waarom.

Niet de wens om te trouwen

Ja, het huwelijk klinkt romantisch, maar het is heus geen must. Sterker nog, sommige vrouwen voelen er niets voor. Aan Clea Shearer en Joanna Teplin van de podcast Best Friend Energy deelde Kristin Davis onlangs dat ze zelf nooit de wens had om te trouwen. Deze onthulling kwam nadat de podcast-hosts vroegen in hoeverre Kristins karakter overeenkomt met dat van Charlotte. "Ik denk dat mijn persoonlijkheid in de essentie hetzelfde is", begon de actrice. "Hoe kan dat ook niet het geval zijn na 25 jaar? Maar we hebben wel heel andere levensstijlen. Ik ben niet getrouwd. Ik ben nooit getrouwd. Het is niet mijn ding. Ik was er nooit gefocust op, het was nooit mijn goal."

Een vrouw met wedding fever spelen

Grappig genoeg was haar personage Charlotte York geobsedeerd door trouwen. Ze bedacht zelfs een alternatief huwelijksaanzoek, omdat ze haar eigen aanzoek aan then-boyfriend Trey MacDougal niet romantisch genoeg vond. Of het dan niet lastig was om iemand te spelen die zó graag wilde trouwen? "Het was echt acteren", lacht Kristin. Sterker nog, ze vond het soms best lastig. "Op die dagen kreeg ik best wel stress", deelt ze. "Ik dacht dan: o my god, hoe ga ik dit doen? Hoe maak ik dit geloofwaardig?"

In haar omgeving had Kristin vaak genoeg gezien dat vrouwen echt dolenthousiast kunnen worden van het idee van het huwelijk. "Ik wist dat mensen het heerlijk vinden, veel van mijn vrienden zijn zelfs zo. Het was echt, ik wist dat het echt was, maar Charlotte was zo didactisch, ze was zo toegewijd. Dat waren stressvolle dagen."

Favoriete trouwherinnering

Desalniettemin vond Kristin het ook heel tof om de trouwlustige Charlotte te spelen. "Ik wilde overbrengen hoe ze in elkaar stak, en ik vind het prachtig hoe de schrijvers dat hebben gedaan. Charlotte is in het begin heel gelimiteerd in haar denken, en toen vond ze ook nog eens de echtgenoot die zo perfect was, maar uiteindelijk was het niet perfect." Kristin vond het mooi hoe Charlotte later open begon te staan voor iemand die in eerste instantie niet perfect leek, maar wel de ware bleek te zijn: haar tweede echtgenoot Harry Goldenblatt. Al moet de actrice toegeven dat ze haar eerste Sex and the City-bruiloft het leukst vond.

"I loved my first wedding! Ik ben niet echt een bruiloftspersoon, maar Charlotte vond het fantastisch, dus ik ook." Grappig genoeg herinnert de actrice zich niet veel van de dialogen die haar personage had, maar vooral de ervaring. "Ik heb wel dertig Vera Wang jurken gepast. Ik had letterlijk een hele stapel polaroids van mezelf in trouwjurken. Iedereen had er een mening over, onze schrijvers, de cast, ik, iedereen! We hebben elke Very Wang jurk geprobeerd. Ik herinner me een moment dat Patricia Field (de kostuumontwerper van de serie, red.) onder mijn rok ging. Het enige wat je toen nog zag waren haar kleine voeten die uitstaken, dat was erg grappig."

Bron: Best Friend Energy | Beeld: NL Beeld