Experts: dít is het geheim van een langdurige manicure

Afgebroken nagels? Die zijn verleden tijd.

Niets is zo pijnlijk als een perfecte manicure die begint te chippen of af te breken. Maar hoe verleng je de levensduur van je mooie nagels? Nagelexperts geven handige tips.

Nagel prep

De sleutel tot een langdurige manicure begint voordat er ook maar één druppel nagellak op je nagels terechtkomt. Volgens nagelstyliste Hemi Park is een goede voorbereiding namelijk hartstikke belangrijk voor de levensduur van je nagels. Zo raadt ze aan om het hele oppervlak van je natuurlijke nagel lichtjes te polijsten en een nagelreiniger te gebruiken.

“Deze stappen reinigen niet alleen olie en resten van de nagels, maar ze drogen ze ook uit, waardoor poetsmiddelen zich heel goed aan de nageloppervlakken kunnen hechten.

Nagelriemolie

Broze nagels zijn vatbaar voor afbrokkelen en breken, en daarom raden nagelexperts aan om nagelriemolie te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de huid rondom je nagels goed verzocht wordt en je nagels sterker worden – waardoor ze ook minder snel zullen afbreken.

Topcoat

En last but not least: hoe zorg je ervoor dat je manicure langer blijft zitten? Een goede topcoat zal je daarbij helpen. Tip van expert Joseph Cincotta: gebruik een topcoat met een UV-blok. “Dit zal je nagels beschermen tegen dof worden en vergelen in de zon.”

Vijlen

Naast dat je bovenstaande stappen kunt volgen, zijn er nog wat andere trucs die kunnen zorgen voor een langdurige manicure. Zo adviseert dr. Kavita Sheth om je nagels eerst in de juiste vorm te vijlen. Doe dit wel in één richting, anders kunnen de nagels breken en broos worden. “Door je nagels regelmatig te vijlen, voorkom je dat ze afbreken.” En onthoud: een korte tot middellange lengte buigt minder snel en breekt daardoor ook niet af. Hoe mooi lange stiletto nagels ook zijn, heel handig zijn ze helaas niet.

Bron: Allure, Vogue | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws