4 dingen die je volgens een dermatoloog nooit moet doen op vakantie

Helaas, je laser hair removal-afspraak kan beter even wachten.

Vakantie is de beste tijd om te ontspannen, maar ook tijdens het relaxen zijn er dingen die je niet moet vergeten. Volgens dermatoloog Dr. Anjali Mahto van het British Skin Foundation, is één ding je huid te weinig aandacht geven. En ook de volgende vier dingen worden afgeraden.

1. Exfoliërende producten gebruiken

Scrub je lichaam en gezicht een paar dagen voordat je op vakantie vertrekt. Als je tijdens je zonvakantie gaat peelen, zal je huid te kwetsbaar worden. Zelfs met goede zonnebrand kunnen UVA-en UVB-stralen je huid verbranden.

2. Niet douchen na het zwemmen

Probeer altijd te douchen na het zwemmen in een zwembad. Het chloor dat je er niet afspoelt zal bij een gevoelige huid sporen achter laten. Het kan zelfs rosacea, eczeem en psoriasis verergeren. Afspoelen en insmeren dus.

3. Je huid niet reinigen

Je zal misschien denken; met al dat water is alle viezigheid toch van mijn gezicht. Probeer toch in de ochtend en avond een goede cleanse in te lassen. De make-up, zonnebrandcrème of aftersun moeten er immers ook af.

4. Een laser hair removal inlassen voor je vakantie

Net zoals je huid scrubben, is ook laseren voor je zonvakantie een slecht idee. Het klinkt het meest logische om juist wel te doen, want je wil misschien haarvrij op het strand liggen. Maar dan heb je meer kans op verbranding en pigmentatie. Zorg er daarom voor dat je dit ruim voor je vakantie doet. Thank us later!

Bron: Women's Health UK | Beeld: iStock