Royal zomer: zo kleedt Kate Middleton zich voor warme temperaturen

De prinses staat bekend om haar zwierige jurken.

Hoe warmer het wordt, hoe moeilijker wij het vinden om ons passend te kleden voor het weer. Gelukkig kunnen we dit kunstje afkijken bij Kate Middelton, die er ieder jaar in slaagt om zich perfect voor het weer te kleden. Pennen en notitieboekjes gereed, want we nemen je mee door haar garderobe! 

The Kate Effect

Kate staat bekend om haar klassieke jurken, die ze steevast bij dezelfde kledingmerken shopt. Meestal zijn de exemplaren die ze kiest in no time uitverkocht na een openbare verschijning van de prinses: The Kate Effect wordt het wel genoemd. Zijn het deze zomerjurken die binnenkort als warme broodjes over de toonbank vliegen?

Ghost

Een duidelijke favoriet van Kate is het Britse merk Ghost, een label met een groot aanbod vrouwelijke, klassieke (bloemen)jurken. Ghost is maar wat trots op zijn koninklijke fan, die ervoor zorgt dat de (web)shop in groten getale wordt bezocht na weer een nieuw kiekje van de Waleses.

Dit seizoen gaat het merk lekker door met het produceren van Kate-proof jurken. Lees: lang, zwierig, vrolijk en niet te gewaagd voor een toekomstige koningin. Zien we la Middleton binnenkort in een van deze modelletjes?

L.K. Bennet

Voor de wat formelere looks neemt Kate graag haar toevlucht tot het Londense merk L.K. Bennett, dat ook zeer geliefd is bij prinses Sofia van Zweden. De designs zijn elegant en zomers: we kunnen ons goed voorstellen dat de Britse elite in deze jurken aan de kant van de renbaan verschijnt. Geen gekke keus dus, dat de Royal Ascot de handen ineen hebben geslagen met het merk voor een officiële samenwerking. Al is het opletten geblazen, want blote schouders zijn uit den boze als je tijdens het evenement de Royal Enclosure wilt betreden...

Reiss

Gedurende haar eerste jaren als royal werd de prinses wel de 'officieuze ambassadrice van Reiss' genoemd, omdat ze talloze keren schitterde in creaties van het Britse merk. Bij belangrijke gelegenheden welteverstaan, zoals op haar verlovingsfoto's en bij haar ontmoeting met de Obama's. The Kate Effect was hierbij zeker van toepassing, want de website van Reiss werd zoveel bezocht dat de webshop zelfs crashte. Inmiddels werkt alles weer en kunnen we er classy jurkjes aanschaffen die niet misstaan op een zomerse bruiloft of tuinparty.

View this post on Instagram

A post shared by REISS (@reiss)

View this post on Instagram

A post shared by REISS (@reiss)

Beulah London

Je kunt wel zeggen dat de Princess of Wales haar vaderland hartstikke trouw is, want Engelse merken domineren in haar kledingkast. Beulah Londen is een merk met een missie: het bestrijden van moderne slavernij met behulp van luxury fashion. In de jurken van Beulah laat Kate zich dus ook van haar liefdadige kant zien.

Het zou ons niet verbazen als we Kate deze zomer nog een keer in een van de ethische en romantische creaties zien. Die signature mouwtjes zijn toch té leuk?

Boden

Boden staat voor kleur, vrolijke printjes en unieke details. Niet alleen van de jurken is Kate fan: de truien van dit merk zijn ook volop te vinden in de kledingkast van de Waleses. Ze droeg er onder andere eentje op een kerstfoto een paar jaar terug. Een prinselijk approved label voor ieder seizoen, dus!

View this post on Instagram

A post shared by Boden (@boden_clothing)

View this post on Instagram

A post shared by Boden (@boden_clothing)

Wil jij deze zomer ook rondwarrelen in een vrolijke look à la Kate Middleton? Dan heb je bij deze genoeg inspiratie. Wij kunnen alvast niet wachten in wat voor exemplaren we de prinses binnenkort zullen spotten!

Bron: Woman & Home, Beau Monde | Beeld: NL Beeld, Instagram