Priyanka Chopra Jonas: 'Als vrouw heb ik mijn hele carrière moeten vechten'

'Het is zo moeilijk om een balans tussen werk en privéleven te vinden.'

Met de komst van de nieuwe Prime Video serie Citadel was de terugkeer van Priyanka Chopra Jonas naar televisie een feit. De serie wordt gepresenteerd als een groots spektakel, en alle ogen zijn gericht op hoofdrolspeelster Priyanka. In de nieuwe Elegance spreken we haar over de serie en de veranderingen binnen de showbizz-wereld. 

Citadel

In de serie Citadel draait het om het onafhankelijke wereldwijde spionage-agentschap Citadel, dat is vernietigd door het syndicaat Manticore. Met een sterrencast waar je U tegen zegt – naast Priyanka zien we ook Richard Madden (The Bodyguard), Lesley Manville (The Crown) en Stanley Tucci (Spotlight) – en een budget van zo'n 300 miljoen dollar, is het een serie waar fans al een tijdje op wachten.

Voor de camera

"Er is vijf jaar aan gewerkt en het was veel werk", vertelt Priyanka aan Elegance. "Het was anderhalf jaar trainen met bloed, zweet en tranen". Dat de serie nu eindelijk te zien is, voelt voor haar dan ook als een prestatie. En dat terwijl de actrice geen onbekende is van de camera. Priyanka heeft namelijk een carrière in India en in de VS. In 2000 kreeg haar carrière een kickstart toen ze werd verkozen tot Miss World.

In de serie speelt ze de rol van Nadia, en deze personage werd vanaf het eerste moment ontwikkeld voor een vrouw van kleur, vertelt de actrice. "Als vrouw heb ik mijn gehele carrière moeten vechten om mijn personages te beschermen en ze vrijheid te geven in hun beslissingen."

Priyanka in Citadel. Beeld: Prime Video

Gecast voor hoofdrollen

Een lang gevecht van 23 jaar, maar waar eindelijk een lichtpuntje aan de horizon te zien is. En daar is Priyanka ontzettend trots op. "We zijn op een punt gekomen dat de volgende generatie er hopelijk niet aan hoeft te twijfelen om gecast te worden in hoofdrollen. Die strijd is gestreden, zelfs in genres die door mannen worden gedomineerd."

Balans tussen privé en werk

De verandering merkt ze niet alleen op het salarisstrookje, ook voelde ze zich tijdens de opnames extra op haar gemak om voor haar pasgeboren dochter (Mali, red.) te zorgen. "Ik wist gewoon niet hoe ik kon reizen om deze extra shoot te doen. Ik voelde me verantwoordelijk voor haar zorg én tegenover de serie. Daardoor voelde ik me angstig."

Gelukkig kon ze op veel steun rekenen van haar mede-castleden. "Het is zo moeilijk om een balans tussen werk en privéleven te vinden, maar als je ergens het voorrecht of de kans hebt om dat te kunnen doen, raad ik je aan die kans te grijpen. Zoveel mensen kunnen dat niet.'

Lees het hele interview met Priyanka Chopra Jones in de nieuwe Elegance. Vanaf vandaag te koop! 

Tekst: Jorrit Niels | Beeld: NL Beeld, Prime Video