Zomerse must-have: zo draag je de baby tee-trend

Van stoer en casual tot vrolijk en femme.

Justin Bieber And Hailey Bieber Run Errands In West Hollywood

Nu de zon zich eindelijk op volle kracht laat zien, kan die zomergarderobe weer de kast uit. Eén trend die je sowieso hebt gespot deze weken, is de zogenaamde baby tee. Wat het is en hoe je'm draagt: we praten je helemaal bij.

Baby tee

We blijven voor onze zomerse fashion-inspiratie nog volop teruggrijpen naar de noughties. De Y2K-trends zijn nog altijd niet van de catwalks én uit het straatbeeld weg te slaan. Ook de baby tee herkennen we uit de vroege jaren 2000: een kort t-shirt, dat net op of boven je taille valt, en vaak lekker nauw aansluit op de huid. Waar we deze vroeger vaak zagen met vrolijke prints en motiefjes, is de trend anno nu ietsje volwassener geworden. We delen enkele van onze favoriete baby tee-kiekjes.

Stoer en casual

Net zoals in de zeroes, zien we de baby tee ook nu veel in combinatie met casual cargo-broeken. Simpel, stijlvol, en stoer – en dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe praktisch zo'n comfortabele cargo-broek eigenlijk is.

Voor een ultiem casual outfit draag je deze look met een stel goede sneakers. Ga je voor net een wat eleganter randje? Een stel goede pumps en matchende handtas maken het verschil.

Vrolijk en femme

De baby tee-trend is bovendien bij uitstek geschikt om jezelf helemaal Y2K te wanen: in combinatie met een lichte, rechttoe lopende broek ben je met zo'n t-shirt met een vrolijke print het zonnetje in huis.

View this post on Instagram

A post shared by @abandoned_acct_123

Of, ga voor een ultra feminine outfit in combinatie met een lekker lange rok zoals model en aristocraat Lady Kitty Spencer:

Ook kun je een baby tee perfect combineren met een rok die in je taille valt: zo creëer je een prachtig zandloper-figuur. Met een volumineuze rok geef je je heupen net dat extra beetje ooh la la – wij zijn fan!

Styling-tips

Natuurlijk zijn er volop andere manieren om deze trend naar je eigen hand te zetten. Zo zijn baby tees ontzettend fijn te combineren met andere laagjes. Met een leuke slip dress over je shirt hoef je bijvoorbeeld je taille niet te showen, als je dat liever niet wilt. Ben je van plan om een heerlijke avond van je wijn te nippen op het terras? Combineer de baby tee dan met een lekker oversized blazer. Zo kun je gewoon je jasje erover aantrekken als het 's avonds afkoelt. Of beter nog: drapeer de blazer losjes over je schouders. Opties te over!

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld