Dít is het meest stressvolle tijdstip van de dag

En nee, het is niet na de pauze!

Stressed business woman working from home on laptop looking worr

Een volle agenda, een ontplofte mailbox of een wasmand die hoognodig weggewerkt moet worden. We hebben allemaal weleens te maken met stress, en hoewel de een er meer last van heeft dan de ander, is er een tijdstip waarop we allemaal het meest gestrest zijn.

Meest gestreste tijdstip

Het klinkt misschien raar dat er één tijdstip op de dag meer stress oplevert, maar een Brits onderzoek toont dit toch echt aan. Zij spraken met meer dan 2000 respondenten en onderzochten wat het meest gestreste tijdstip is. En hoewel je zou verwachten dat het tijdstip midden op de dag is – als de middagdip is gearriveerd en je veel taken op je lijstje hebt – maar niets is minder waar.

Rond half 8 maken mensen zich namelijk het meest druk, en dat heeft een logische verklaring. Volgens het onderzoek is dagelijkse stress afkomstig van vermoeidheid, een slechte nachtrust en het vooruitzicht van een drukke werkdag. En dat komt natuurlijk allemaal samen als je net je bed uitstapt.

Stressfactoren

De onderzoekers vroegen de deelnemers ook wat hun het meest gestrest raakt, en ook dit zijn factoren die vooral in de ochtend voorkomen. Antwoorden die veel voorkwamen, waren onder andere het vastzitten in het verkeer, iets morsen of je verslapen.

Daarnaast toont de studie aan dat elke persoon gemiddeld met drie stresserende gebeurtenissen per dag wordt geconfronteerd, of die nu groot of klein zijn.

Morgen zonder zorgen

Wil je je ochtend zonder stress beginnen, dan kan het helpen om je ochtendroutine zo relaxed mogelijk te maken. Zo kan het helpen om de snooze knop met rust te laten en wat natuurlijk licht te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je hersenen wakker worden. En hoe verleidelijk het ook is: check niet meteen je mails op je telefoon. Geef je hoofd en lichaam de ruimte om wakker te worden, en ga zo ontspannen de dag tegemoet!

Bron: Girlscene, Healthy Women | Beeld: NL Beeld