De coastal grandmother look: zo kleed je je naar deze trend

Zwijmel jij ook weg bij de outfits in Nancy Meyers-films? Wij ook! En zo is de coastal grandmother trend ontstaan. Wij vertellen je er alles over.

De aesthetic

De term coastal grandmother ging vorig jaar viraal op TikTok en Instagram. De lifestyle van oma’s aan de kust blijkt een onverwachte inspiratiebron voor menig modeliefhebber. En hoewel de trend op social media in het leven is geroepen, ontstond-ie eigenlijk in Hollywood. In wezen is de coastal grandmother-esthetiek een hele levensstijl die is geïnspireerd door films van Nancy Meyers. Denk bijvoorbeeld aan Diane Keatons karakter in Something’s Gotta Give, of Meryl Streeps personage in It’s Complicated.

Wil je ook wel een paar coastal grandmother-looks opnemen in je dagelijkse garderobe? Dan zijn een witte button-down, een bucket hat, een witte jurk met een luchtig silhouet, een linnen broeken en shorts, een knus sweat shirt en sandalen in neutrale kleuren enkele staples.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nena Evans (@nenaevans)

Bovenstaande zijn enkele looks, maar ook met andere items kun je meedoen aan de trend. Denk bijvoorbeeld aan de pyjama-short die momenteel al helemaal in is, of draag een klassieke breton top. Een ding is zeker: met name neutrale kleuren passen binnen de stijl. Denk aan wit en beige, en vooruit: ook blauw mag.

Een celeb die de modetrend al járen voor TikTok had ontdekt, is Anne Hathaway. Bij haar heerlijke look op Instagram schrijft ze: “Ik ben al klaar voor #coastalgrandmother chic sinds voordat TikTok is geboren. Ik hoop dat dit moment nooit ten einde komt.” Same, girl, same.

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld