Sun's out! Dit zijn de grootste zonnebrillentrends van 2023

Welke is jouw favoriet?

De zon laat zich steeds vaker zien, dus de zonnebrillen kunnen weer uit de kast gehaald worden! Wij zetten de grootste trends van 2023 voor je op een rij.

Zonnebrillen in 2023

Een zonnebril is de finishing touch van je outfit, en in de lente en zomer zijn dit meestal de accessoires die je outfit maken of breken. In 2023 zien we een hoop opvallende zonnebrillentrends, van de supersized sunnies tot witte monturen én gekleurde glazen.

Brillenkokers paraat, want we zetten de 5 zonnebrillen op een rij die komende seizoenen het straatbeeld gaan veroveren!

1. 70’s aviators

Door series als Daisy Jones & The Six zien we steeds vaker trends uit de groovy seventies terugkeren, waaronder de aviators. De pilotenbril dragen we dit jaar met een twist, en zien we hem met grote glazen en stalen velgen.

2. Opvallende witte monturen

Deze trend is allerminst subtiel, maar een wit montuur mag zeker niet ontbreken in je tas. De bril is al vaker gespot bij de modemensen, en ze hebben de trend helemaal omarmd. We zijn dol op deze look van Grece Ghanem, die de bril een opvallend kenmerk van haar outfit heeft gemaakt.

3. Supersized sunnies

Go big or go home, en dat gaat met deze trend helemaal goedkomen. De brillen hadden we al gespot bij ontwerpers zoals Loewe en Celine, en dit jaar staan ze opnieuw in de spotlights. Mooi makkelijk, als je onherkenbaar over straat wil gaan!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Babba C Rivera (@babba)

4. Lichte glazen

Dit jaar zien we alles door een roze zonnebril. Of een blauwe. Of een gele. Gekleurde glazen zijn al een tijdje on trend, maar op dit moment zijn het met name de lichte glazen die het straatbeeld domineren. Wij zijn fan!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Elif (@thatsaleaf)

5. Smalle monturen

Terug naar de noughties, want de smalle monturen zijn weer terug. De bril sluit naadloos aan bij de Y2K-look, die we dit jaar al veel hebben gezien, maar ook met zwierige zomerjurken en wijde pijpen is het een ware eyecatcher!

Tortoise print

Een gekleurde zonnebril is altijd een goede aankoop, maar het is ook handig om een bril in je tas te hebben die tijdloos is. Zo zien we de brillen met tortoise ieder seizoen wel terugkomen. Perfect bij alle kleuren en hartstikke stijlvol!

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld, Instagram