Anna Drijver over gehoorapparaat: 'Dat ik iets heb, vind ik moeilijk'

"Excuse me dat is voor opa’s, dacht ik."

Anna Drijver draagt een gehoorapparaat en heeft geen zin om daar geheimzinnig over te doen. Op Instagram deelt ze er meer over.

Gehoorissues

"Sinds een tijdje draag ik hoortoestellen", legt de actrice uit. Ze stond niet bepaald te juichen toen ze dat advies kreeg. "Say what?! ‘Excuse me dat is voor opa’s’ dacht ik." Maar ze heeft het nodig. "Ik blijk alles iets zachter te horen (soms best chill!) dus daarom ben ik ze maar gaan dragen. Je zou het kunnen vergelijken met naar de opticien gaan en horen dat je -1 hebt en een bril moet. Maar brillen zie je overal en hoortoestellen nog niet."

Het is voor Anna een hele nieuwe wereld, maar ze weet dat ze niet de enige is. "Er zijn superveel mensen, ook kinderen en jongeren die ze hebben, al jaren dus die weten er veel meer van dan ik", schrijft ze. "Ik kom net kijken maar ik heb nu al respect en meer begrip voor anderen met gehoorissues. Liefde voor iedereen en zorg goed voor je oortjes!"

Kwetsbaar

In een interview met Het Parool vertelt ze meer over de aandoening die haar gehoor aantast en waarvoor ze in beide oren een hoortoestel draagt. "Ik ben bang dat het slechter wordt. Het is heel kwetsbaar voor mij", legt ze uit.

Ze moest erg wennen aan het idee, omdat ze het niet bij zichzelf vindt passen. "Dat ik iets heb, vind ik al moeilijk, want ik voel me altijd sterk en fit. Ik ben gewend dat ik zo ergens voor kan trainen als ik een actieheld moet spelen. Daar past doofheid of slechthorendheid helemaal niet bij."

Bron: AD, De Telegraaf, Instagram | Beeld: NL Beeld, Instagram