Hoe kun je het beste een heren polo op een jeans dragen?

Je kunt een polo op een jeans op verschillende manieren combineren en dragen, het ligt er maar net aan wat jouw kledingstijl is en wat bij jou past. Je kunt het namelijk heel erg netjes stijlen voor als je naar je werk gaat, maar in privésfeer kun je het weer een beetje losser combineren. Hoe dan ook, voor welke look je wilt gaan kan verschillen. Hieronder in het artikel kun je lezen over de verschillende manieren van het dragen van een heren polo op een jeans.

Welke stijlen zijn er allemaal

Casual look: Als je niet naar je werk hoeft, maar gewoon lekker thuis bent of naar een familie verjaardag gaat, kun je je best casual kleden. Laat de bovenste twee knopen van je polo open, voor een ontspannen uitstraling. De polo hoef je niet in je heren jeans te stoppen, deze mag over de spijkerbroek vallen.

Klassieke look: Je kunt voor een klassieke look het volgende combineren: een polo draag je hierbij op een donkerblauwe of een zwarte jeans en draag hierop een donkerblauwe of zwart colbert. Voeg vervolgens bruine accessoires toe voor een klassieke look; bijvoorbeeld bruine schoenen en een bruine riem.

Sportieve look: Je kunt ook lekker sportief gekleed gaan door je polo te dragen op een jogjeans en daaronder heerlijk lopende sneakers.

Formele look: Ga je naar kantoor of heb je een afspraak met een klant, dan is het belangrijk om een formele look te creëren. Je kunt de polo op een zwarte jeans dragen, maar je kunt ook kiezen voor een nette pantalon en daaronder nette schoenen.

Wat zijn de voordelen van een heren polo?

Het dragen van een heren polo heeft meerdere voordelen. Het is namelijk een zeer veelzijdig kledingstuk dat je op meerdere manieren kunt dragen. Je kunt een polo zowel netjes afkleden voor op kantoor, maar je kunt het ook net zo goed in je vrije tijd dragen. Daarnaast zit een polo zeer comfortabel, omdat het eigenlijk gewoon een soort T-shirt is, maar dan een nettere vorm. Een ander groot voordeel van een polo ten opzichte van een blouse is dat je deze niet per se hoeft te strijken. Gewoon even goed uitslaan na het wassen en vervolgens ophangen. Je kunt de polo dragen op een nette pantalon met daaronder nette schoenen, maar je kunt het net zo goed dragen op een spijkerbroek met daaronder sneakers. Kies dus de look waar jij blij van wordt!

Je look downgraden

Vind je een polo te netjes, ook al stijl je het casual? Kies dan voor een net T-shirt met daar overheen een colbert. Zodra je je colbert uitdoet, zie je er meer casual uit. Je kunt er ook voor kiezen om een T-shirt op een nette broek te dragen voor een andere look.

Dit artikel is een samenwerking.

Beeld: Mwabonje via Pexels