Dit waren de mooiste red carpet looks tijdens het Met Gala 2023

Stuk voor stuk prachtig.

Gisteravond vond hét evenement waar menig modeliefhebber maanden naar uitkijkt plaats: het Met Gala. Elk jaar trekken de celebs en fashion insiders alles uit de kast voor het benefiet-evenement voor het Metropolitan Museum of Art. Wij zetten onze favoriete looks op een rij.

Eerbetoon aan Karl Lagerfeld

Ontvang je een invite voor het Met Ball? Dan weet je dat je het gemaakt hebt. Het thema van dit jaar was een eerbetoon aan Karl Lagerfeld, de legendarische ontwerper die enkele beroemde modehuizen fenomenaal transformeerde. Zijn naam is bijna synoniem geworden voor Chanel en toen hij in 2019 overleed was hij nog steeds creatief directeur van het modehuis – ook gaf hij toen nog steeds leiding aan Fendi.

Aan niemand minder dan Dua Lipa, Michaela Coel, Roger Federer en Penélope Cruz de eer om dit jaar medevoorzitter te zijn van het evenement samen met Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour. Uiteraard verschenen zij in stunning outfits, maar ook Rihanna was dit jaar terug. We moesten haar vorig jaar missen, maar haar terugkeer mét babybuik was legendarisch.

Iconische looks

Rihanna stal de show in een dramatische witte jurk van Maison Valentino met een lange sleep. Maar ook Nicole Kidman was perfect in staat om gehoor te geven aan het ‘In honor of Karl’-thema. De actrice verscheen in een Chanel Haute Couture-jurk op het Met Ball dat uit het archief van het Karl Lagerfeld-tijdperk uit 2004 kwam. Voel je bij het zien van deze look een enorme déjà vu? Dat kan kloppen. Nicole droeg de jurk tijdens haar iconische Chanel No. 5 commercial die destijds geregisseerd werd door Baz Luhrmann.

Ook Anne Hathaway maakte diepe indruk met een perfecte fusion tussen de iconische Versace safety pin dress en de bekende Lagerfeld-elementen van Chanel. De actrice heeft de afgelopen jaren geen acte de présence gegeven bij het Met gala, maar maakt op deze manier een glorieuze comeback.

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld