Deze slaappositie zou rimpels verminderen

Rimpels voorkomen kan niet, maar verminderen wel.

Vroeg of laat krijg je ermee te maken: rimpels. Voorkomen kan niet, maar verminderen wel. Als we dermatologen Michael Jacobs en Courtney Rubin moeten geloven, kan dat door je slaappositie te veranderen.

Slaaphouding

Eigenlijk is je slaaphouding aangeleerd, waardoor je deze dus ook snel aanhoudt als je in bed ligt. Toch kan het geen kwaad om jezelf eens een andere slaaphouding aan te leren. Er wordt namelijk gezegd dat mensen die op hun buik of zij slapen, sneller rimpels krijgen. “Op je rug liggen is de beste manier om het ontstaan van rimpels te verminderen. Wanneer je op je zij ligt, dan plooit je huid en wordt er druk gezet op één kant van je gezicht, waardoor rimpels kunnen ontstaan. Door op de je rug te gaan liggen, kun je de ongewenste lijntjes tegengaan”, vertelt Michael Jacobs.

Druk op je gezicht

Dermatoloog Courtney Rubin is het hier volledig mee eens. “Als je op één kant van je gezicht ligt, of op je buik, dan kan dit zorgen voor druk op je gezicht en dus ook voor vouwen. En als je meerdere uren per nacht in een positie ligt die ervoor zorgt dat je huid als het ware wordt uitgerekt of gaat vouwen, dan kan dit op den duur voor rimpels zorgen”, aldus Rubin.

Gekreukt laken

“Eigenlijk kun je het vergelijken met een laken dat je gekreukeld op je bed gooit”, vertelt schoonheidsspecialiste Joie Tavernise. “De volgende dag zal dat laken nog steeds gekreukt zijn, terwijl het de volgende dag nog steeds kreukvrij zou zijn geweest als je het had gestreken en netjes op je bed had gelegd. Onze huid reageert precies hetzelfde”, vervolgt Tavernise. Probeer dus eens een andere slaappositie!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Karolina Grabowska via Pexels