Laptop aanschaffen? Waarom een refurbished exemplaar een goed idee is

Iets om in overweging te nemen!

Ben jij toe aan een nieuwe laptop, maar betaal je liever niet de hoofdprijs? Dan is een refurbished laptop wellicht een uitkomst. Wij vertellen je er alles over.

Nieuwe laptop aanschaffen

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een laptop in zijn of haar bezit. Wanneer het tijd is om een nieuwe parel aan te schaffen, kom je voor behoorlijk wat keuzes te staan. Voor welk merk ga je? Welk model vind je mooi? Welke extra opties moet jouw nieuwe device hebben? Ga je voor een gloednieuwe of kies je voor een tweedehands exemplaar? De laatste optie klinkt misschien niet als de meest voor de hand liggende, maar is er zeker een om in overweging te nemen. Tegenwoordig gebruikt men namelijk steeds meer refurbished apparaten; of dit nu een smartphone, een tablet of een laptop is.

Refurbished laptop

Een refurbished laptop is een gebruikt computerapparatuur die is hersteld naar een nieuwe staat. Dus niet een tweedehands afdankertje, maar een eerder gebruikte laptop die het gewoon nog helemaal goed doet! Refurbished – dat in het Engels gereviseerd betekent –, is in de IT- en computerwereld een bekende term. Het wordt al lange tijd gebruikt voor producten die ná gebruik worden gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor hergebruik.

Refurbished voordelen

Om te beginnen kunnen we één groot voordeel noemen van het kopen van een gefurbished item. Het is stukken goedkoper! Ze worden verkocht tegen aanzienlijk lagere prijzen dan nieuwe modellen, waardoor ze een budgetvriendelijke optie zijn. Daarnaast kun je er, aangezien refurbished laptops zijn opgeknapt en opnieuw verkocht, zeker van zijn dat ze in goede staat zijn en goed functioneren. Veel bedrijven geven zelfs gewoon garantie bij de aanschaf van zo'n apparaat. Tot slot is het hergebruiken van producten natuurlijk hartstikke duurzaam! Win, win, nietwaar?

Refurbished laptop aanschaffen

Wil jij graag een refurbished laptop kopen? Dan heb je tegenwoordig vele opties om uit te kiezen. Er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven met laptops van hoge kwaliteit waar je nog jaren mee vooruit kunt. Men gebruikt véél meer electronica zoals smartphones, tablets en laptops dan voorheen. Ook zijn er naast fysieke winkels vandaag de dag natuurlijk ook online winkels. Beide hebben te maken met meer retouren en restvoorraden ten opzichte van vroeger en dus zijn er steeds meer bedrijven die zich specialiseren in reversed logistics. Simpel gezegd: het terughalen van producten – zoals laptops – die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden. Sta je dus op het punt om een nieuwe laptop aan te schaffen? Neem dan zeker ook een kijkje in de wondere wereld van refurbished modellen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Bron: refurbished.nl, alpha-shop, IT gigant | Beeld: Pexels