Isa Hoes had borstkanker: 'Angst, frustratie, maar ook hoop'

Isa Hoes hield het nieuws lang geheim.

Isa Hoes deelt in haar nieuwe boek Over Leven iets wat ze lang geheim hield: ze heeft in 2021 borstkanker gehad.

Knobbeltje

Het is de grootste angst voor veel vrouwen: een knobbeltje voelen in je borst. Voor de 55-jarige actrice werd het werkelijkheid en het bleek slecht nieuws. Isa ging de medische molen in en was vaker in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis te vinden dan haar lief was. Op zijn zachtst gezegd, een hele moeilijke periode, voor zowel haar als haar gezin. Nu Isa behandeld is, heeft ze een boek geschreven over de tijd na haar diagnose vol met angst, frustratie, maar ook hoop.

Grootste angst

Op 13 juni komt het boek uit, maar er wordt al een tipje van de sluier opgelicht. "Ze zoekt samen met haar dochter Vlinder een nieuw huis, ontdekt datingsites, doet mee aan het tv-programma The Masked Singer en probeert zo gewoon mogelijk dóór te gaan, voor haar gezin. Maar in stilte vraagt ze zich af of haar grootste angst bewaarheid zal worden: zullen haar kinderen opnieuw een ouder verliezen?" luidt de synopsis. De tumor wordt verwijderd, "maar het gevoel dat haar lichaam haar in de steek heeft gelaten blijft."

Toen ik je zag

In het boek blikt ze af en toe ook terug op haar relatie met Antonie Kamerling. Na een zware depressie maakte hij in 2010 een einde aan zijn leven. Isa bleef achter met hun twee kinderen Merlijn en Vlinder. Onlangs kwam de film Toen ik je zag uit, gebaseerd op de gelijknamige bestseller die Isa Hoes schreef over het leven met haar man.

Bron: Nu.nl | Beeld: NL Beeld