Dit zijn de keukentrends van 2023

Of je nu op zoek bent naar een volledig nieuwe keuken, of gewoon wat inspiratie nodig hebt om je huidige keuken op te frissen, deze trends zullen je zeker op weg helpen.

Houten accenten

Houten accenten in de keuken zijn al een tijdje populair, maar dit jaar zullen we zien dat dit nog meer toeneemt. Van houten keukenkasten tot houten vloeren en zwevende planken, hout voegt warmte en textuur toe aan elke keuken. Het is een tijdloze look die nooit uit de mode raakt. Het mooie van hout is dat het zich leent voor zowel moderne als traditionele keukens. Hout kan ook gemakkelijk worden gecombineerd met andere materialen, zoals metaal en natuursteen, waardoor het nog veelzijdiger wordt.

Trendkleuren beige en velvet green

We zien in de keukentrends 2023 terug, dat beige en velvet green momenteel domineren. Beige is een neutrale kleur die rust en sereniteit brengt in een ruimte. Het is ook een perfecte kleur voor mensen die een minimalistische stijl nastreven. Velvet green is een prachtige donkergroene kleur die diepte en rijkdom toevoegt aan elke keuken. Het is een kleur die geïnspireerd is op de natuur en daardoor de keuken verbindt met de buitenwereld.

Werkbladen van natuursteen

Werkbladen van natuursteen winnen ook steeds meer en meer terrein. Natuursteen heeft een mooie uitstraling en daarnaast is het ook nog eens erg duurzaam. Graniet en marmer zijn populaire keuzes voor werkbladen, omdat ze bestand zijn tegen krassen en hitte. Natuursteen is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor het perfect kan worden aangepast aan de stijl van de keuken. Het enige nadeel van natuursteen is dat het duurder is dan andere materialen, maar het is zeker de investering waard.

Slimme verlichting

Slimme verlichtingssystemen stellen je in staat om de helderheid en kleur van je verlichting aan te passen aan je activiteiten. Bijvoorbeeld, helder licht voor het snijden van groenten en gedimd licht voor het creëren van een gezellige (of romantische) sfeer tijdens het dineren. Slimme verlichting kan ook worden bediend met spraakcommando's of via een app, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is.

Georganiseerde keukens

Een georganiseerde keuken is niet alleen functioneel, maar zorgt ook voor een rustige en opgeruimde uitstraling. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het creëren van opbergruimte en het maximaliseren van de beschikbare ruimte in de keuken. Dit kan worden bereikt door het gebruik van slimme opslagoplossingen zoals het gebruik van apothekerskasten, lade-organizers en hangende rekken.

Dit artikel is een samenwerking.

Photo by R ARCHITECTURE on Unsplash