Hoe je elke centimeter benut: slimme tips voor een kleine badkamer

Of je nu een kleine badkamer hebt of gewoon ruimte wilt besparen, er zijn veel slimme oplossingen beschikbaar om het meeste uit je ruimte te halen. Een hoekbad, een bad waarin je kunt douchen en een kwartronde inloopdouche zijn slechts enkele van de opties die beschikbaar zijn om ruimte te besparen en tegelijkertijd functionaliteit en stijl toe te voegen aan je badkamer.

Naast deze oplossingen zijn er nog veel andere tips om het meeste uit je kleine badkamer te halen, zoals slimme opbergoplossingen en de juiste verlichting. In dit artikel vind je handige tips en oplossingen om je kleine badkamer te optimaliseren en te genieten van een functionele en stijlvolle ruimte.

Waarom een kwartronde inloopdouche de beste oplossing is voor een kleine badkamer

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om ruimte te besparen in je kleine badkamer, is een kwartronde inloopdouche een uitstekende oplossing. Kwartronde douches passen perfect in de hoek van de badkamer en bieden voldoende bewegingsruimte tijdens het douchen, terwijl je ook nog eens ruimte bespaart. Bovendien zijn er verschillende opties beschikbaar als het gaat om afmetingen van douchewanden. Hierdoor is er voor elke kleine badkamer wel een geschikte inloopdouche te vinden.

Als je een kleine badkamer hebt, zijn ruimtebesparende oplossingen zoals kwartronde inloopdouches een must have. Kies daarnaast voor een douchewand van Tegeldepot van helder glas, om de badkamer groter te laten lijken en overweeg een regendouche van Tegeldepot voor een extra luxe gevoel en uitstraling.

Ruimtebesparende badkamermeubels: creëer opbergruimte in je kleine badkamer

Als het gaat om het ontwerp van een kleine badkamer, zijn ruimtebesparende badkamermeubels ook een must have. Deze meubels bieden niet alleen opbergruimte voor je badkamerartikelen, maar helpen ook bij het creëren van een georganiseerde ruimte. Van kolomkasten tot zwevende wastafelonderkasten, er zijn talloze badkamermeubels die speciaal zijn ontworpen voor kleine badkamers.

Kies voor meubels die je eigen stijl weerspiegelen en tegelijkertijd helpen je badkamer opgeruimd te houden. Met ruimtebesparende badkamermeubels geniet je van een functionele en stijlvolle badkamer, zelfs als je beperkte ruimte hebt.

Meer tips om het meeste uit je badkamer te halen

Is je badkamer middelgroot en wil je graag een bad? Overweeg dan om een hoekbad te installeren. Dit type bad neemt niet veel ruimte in beslag, maar biedt toch het comfort en de luxe van een standaard bad.

Wie een kleine badkamer heeft, kan kiezen voor een bad waarin je kunt douchen. Dit bad bespaart je ruimte, omdat je geen aparte douche hoeft te installeren.

Verder kun je ruimte besparen door het installeren van een compact hangtoilet. Dit type toilet neemt minder ruimte in beslag dan een standaard toilet en maakt het schoonmaken ook makkelijker.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Karolina Grabowska (Pexels)