Milan Fashion Week: dit zijn de grootste streetstyle trends

De ene trend nog mooier dan de andere.

Max Mara Street Style - MFW Womenswear Fall/Winter 2023/2024

Afgelopen week stond Milaan in het teken van mode voor Milan Fashion Week. Minstens zo interessant als de catwalk shows, waren de streetstyle-looks. En dit waren de grootste trends die voorbij kwamen; maak je aantekeningen?

Zonnebrillen met rode glazen

Je kunt niet anders dan hier een mening over hebben: zonnebrillen met rode glazen. Tijdens Milan Fashion Week werd deze look regelmatig gespot. Love it or hate it, maar het lijkt erop dat we dit jaar een zomer tegemoet gaan met veel gekleurde glazen.

Stropdassen

In het Y2K-tijdperk gaven celebrities als Avril Lavigne en Britney Spears al een nieuwe draai aan de business look, maar de stropdastrend – die veelal gedragen werd met witte tanktops, baggy jeans en miniskirts – stierf uit. Tot nu dan. Tijdens MFW zagen we menig influencer met de das rondom hun nek, uiteraard met modernere look. De trend werd nonchalant gedragen of met hippe pakken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door JASON JEAN (@jason.jean)

Opvallende zwarte flared broeken

De flared jeans raakten vorig jaar weer in de mode, maar de broek met de wijde pijpen lijkt nu alweer in een ander jasje te zijn gestoken. Opvallende zwarte exemplaren spotten we meerdere keren tijdens MFW. Van leer tot glimmende versies. Een heerlijke look.

Big hats

Tijdens Fashion Weeks zijn looks zelden ingetogen. Voor accessoires geldt dat natuurlijk ook. Tijdens Fashion Week in de hoofdstad van Lombardije speelden opvallende hoofddeksels een hoofdrol.

Matix-vibes

Matrix-inspired leer raakte in 2019 al in de mode, maar het lijkt erop dat we nog niet klaar zijn met deze look. Met name lange, zwarte leren jassen maakten furore tijdens Milan Fashion Week. De ene look nog stoerder dan de ander.

Statement oorbellen

Voor minimalistische trends is vaak weinig ruimte tijdens Fashion Weeks, en dat beamen de oorbellentrends ook. Dit sieraad mag worden gezien. En hoe. Tijdens Milan Fashion Week kwamen de opvallendste oorbellen weer voorbij. Maar vergis je niet, ze mogen dan groot zijn, maar schreeuwerig zijn ze niet.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door YOYO CAO (@yoyokulala)

Milan Fashion Week

Milan Fashion Week is weer voorbij en wat hebben we ervan genoten. Gelukkig hoeven we Fashion Week nog niet helemaal vaarwel te kussen tot het volgende seizoen. We hebben namelijk die van Parijs nog. Tot en met 7 maart staat de Franse hoofdstad in het teken van prachtige fashion. To be continued...

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld