Uit de oude doos: zo zag Jennifer Coolidge er vroeger uit

Ze heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze hier en daar wat aan zichzelf heeft laten sleutelen.

Los Angeles Premiere Of Prime Video's Shotgun Wedding

Ze is één van de grootste Hollywood-sterren van het moment: Jennifer Coolidge (61). Haar carrière kreeg een boost na haar verschijning in de serie The White Lotus en dus waren wij benieuwd: hoe zag de actrice er in haar jongere jaren uit?

Doorbraak

Haar eerste tv-verschijning was in 1993 in Seinfeld en daarna volgden rollen in A Bucket of Blood, Plump Fiction, en A Night at the Roxbury. Na jarenlang kleine rollen te hebben gespeeld, brak Jennifer door met haar rol als Stifler’s moeder in American Pie en daarna als de iconische Paulette Bonafante ("Bend and snap!") in Legally Blonde.

Jennifer Coolidge in Seinfeld
Jennifer Coolidge in American Pie
Jennifer Coolidge in The White Lotus

Er volgden meerdere grote en kleine rollen, maar opeens verdween de actrice van radar. Tot ze in 2020 opdook in de film Like a Boss met Tiffany Haddish, Rose Byrne en Salma Hayek. De komedie was een grote hit, wat ook meteen zorgde voor de grootste rol van haar carrière: Jennifer werd gecast als Tanya in HBO's The White Lotus. Een andere rol dan we van haar gewend zijn, want het is voor het eerst een rol met meer diepte. Ze speelde Tanya zo goed, dat ze de enige hoofdrolspeler was die terug mocht keren in seizoen 2.

Benieuwd hoe de actrice er back in the days uitzag? Klik hier en hier. Wauw!

Plastische chirurgie

Jennifer heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze hier en daar wat aan zichzelf heeft laten sleutelen. Al heeft ze een haat-liefde verhouding met plastische chirurgie. Want ondanks dat het haar voldoening geeft ("Ik ben blij dat de frons in mijn voorhoofd weg is"), is ze niet altijd tevreden met het resultaat. "Dan ben ik met een vriendin aan de telefoon en kijk ik per ongeluk lachend een spiegel in. Dan denk ik: Wat is dat in hemelsnaam? Het is niet menselijk!" liet ze weten aan Review-Journal. "Het ziet eruit als een attractie waarbij je door zo'n grote mond heen rijdt; zo'n groot clowns gezicht waarvan je niet weet dat je het hebt tot je lacht."

Living Magazine, MEAWW | Beeld: Seinfeld, American Pie, The White Lotus, NL Beeld