Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Maagd

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2022 voor Maagd (24 augustus t/m 22 september) in petto had.

Carrière

Saturnus stimuleert jou in 2022 om uitzonderlijk productief te zijn. Dat vooruitzicht spreekt jou waarschijnlijk wel aan als vlijtige Maagd. Maar er is meer in het leven dan werken alleen. Dat is een andere les die Saturnus voor je heeft. Laat jij je werk te vaak voor al het andere gaan, dan zou je lichamelijke klachten kunnen krijgen. De meesterlijke planeet Saturnus helpt jou om wat meer de focus te leggen op de grote lijnen, waar je normaal weleens te lang aan het schaven bent om alle details perfect te krijgen. Het is makkelijker om beslis- singen te nemen en grote stappen te zetten. Dat zorgt ervoor dat je meer resultaat ziet dan normaal, terwijl je minder hard hoeft te ploeteren. Je kunt zien dat het bereiken van je doel belangrijker is dan een uitvoering die tot in de puntjes perfect is. Je zou zelfs kunnen zeggen: hoe minder je werkt, hoe meer je bereikt. Dus, maak daar gebruik van en loop niet in de valkuil van ‘meer is beter’. Ook lukt het je in 2022 om anderen achter een ambitieus plan te scharen. Als je ambities hebt om leiding te geven, dan is 2022 het jaar om je gezag te laten gelden. Je wordt serieus genomen en anderen vertrouwen jou de verantwoordelijkheid toe. Verder gaat het je goed af om werkzaamheden aan anderen over te laten. En ook dat helpt om zelf minder te hoeven doen.

Liefde

Met Neptunus in Vissen kan het in 2022 lastig zijn om zicht te krijgen op je wensen en verlangens ten aanzien van je relatie. Alsof ze gehuld zijn in een dichte mist. Je gevoelens voor de ander staan soms erg ver af van de realiteit. Als dit gunstig uitpakt zou je met deze energie de romantiek nieuw leven kunnen inblazen. Als dit minder

gunstig uitpakt, zou je voortdurend de mooie kanten kunnen zien van een man die jou in de praktijk niet zoveel te bieden heeft of die jou teleurstelt. De liefde voor de ander, gaat dan ten koste van jezelf. Ook kun jij je dan wat onthecht voelen. Toch is 2022 niet het jaar van knopen doorhakken of grote stappen zetten. Het is meer een jaar om de band tussen jou en je partner te onderzoeken: wat betekenen jullie voor elkaar? Is het mogelijk de band te versterken, te verdiepen? Zou je elkaar iets meer kunnen loslaten? Ook als je single bent, is het lastig een beeld

te vormen van de liefde, van je wensen en verlangens, van je toekomstige partner. Hoewel je wel degelijk een groot verlangen zou kunnen voelen, blijft het in ‘de uitwerking’ onbestemd. Maar dat is niet alles. Een groot deel van het jaar (t/m juni en na september) staat ook Jupiter in Vissen. Dat is een boodschap van hoop en optimisme. Enerzijds kan Jupiter de passie aanwakkeren, anderzijds kan hij ineens een nieuwe liefde tevoorschijn toveren.

Persoonlijk

Uranus in Stier geeft jou op een vriendelijke manier te kennen dat het tijd is om je los te maken van al te knellende

materiële banden. Een bankrekening die hoofdpijn oplevert, een vakantiehuisje dat vooral tijd kost in plaats van ontspanning geeft... Het kan allerlei vormen aannemen, maar één ding word je duidelijk: het bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Je wilt vrij zijn en je geen zorgen hoeven maken over spullen of vastgoed. Als je die wens deelt met een partner, kan dat voor de nodige discussie zorgen, vooral als hij of zij wél gehecht is aan de tweede woning of dat stukje land in Frankrijk. Misschien is er een andere oplossing mogelijk. Maar een oplossing moet er komen, zoveel is duidelijk. Ook andere stukjes van je leven die jou een onvrij gevoel geven, moeten wijken. Zelfs een vaste bridge-of golf-avond met vrienden kan al te beknellend zijn als Uranus je lust naar vrijheid aanwakkert. Wat goed zou zijn, voordat je drastisch allerlei schepen achter je verbrandt, is rustig bedenken wat vrijheid voor jou betekent. Hoe jij die vrijheid en ruimte die je denkt te creëren wilt invullen. Of heb je die vrijheid sowieso wel, maar maak je er zelf onvoldoende gebruik van? De uitkomst van dat proces kan erg heilzaam zijn. Vrijheid zit allereerst in je hoofd. Dat is de plek waar jij vooral ruimte nodig hebt. Je zult zien: de rest is bijzaak.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Laura Page