Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Waterman

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2022 voor Waterman (21 januari t/m 18 februari) in petto had.

Carrière

Saturnus bevindt zich het hele jaar in Waterman. Dat betekent dat je meer dan je eerlijke portie werk en verantwoordelijkheden krijgt voorgeschoteld. Er lijkt geen einde te komen aan de to-dolijstjes. Net als je denkt dat je tijd hebt voor vakantie of een moment van ontspanning, komt er weer iets nieuws op je af. En ‘nee’ zeggen is natuurlijk niet je sterkste eigenschap. Bovendien, met Saturnus die in je nek hijgt, wil je aan niemand laten merken dat je het niet aankunt. Al moet je tot tien uur ’s avonds achter je bureau zitten. Helemaal zonder risico is dat niet, zoals je zult begrijpen. Je moet echt zo af en toe wat vrije tijd inplannen om tot jezelf te komen. Je bent dit jaar gezegend met krachtige schouders die veel gewicht kunnen dragen, maar dat wil niet zeggen dat je de grens dan maar moet opzoeken. Er is nog een valkuil: je kunt namelijk de neiging hebben om anderen het werk uit handen te nemen. Dat kan ten koste gaan van je eigen projecten en ambities. Wees daarin terughoudend, anders bereik je veel minder dan mogelijk is. Terwijl een Saturnus-jaar juist perfect is om grootse ambities te realiseren. Houd zoveel mogelijk de focus op je eigen ambities, dan zal je zien dat je dit jaar een enorme prestatie kunt leveren. Eén die kan dan het begin zijn van nog véél meer.

Liefde

Met Saturnus door het teken Waterman neem je al je relaties opnieuw onder de loep, ook je liefdesrelatie. Het kan zijn dat je de behoefte voelt om jezelf emotioneel af te schermen. Misschien zijn er in jouw relatie dingen gebeurd waardoor je wat afstand wilt nemen en je minder wilt laten raken. Dat kan soms wat eenzaam voelen, alsof je partner heel ver weg is. Tegelijkertijd is het goed om te beseffen dat dit je eigen keuze is. Aan de ander ligt het waarschijnlijk niet. Die wil misschien wel niets liever dan bij jou zijn, alles met jou delen. Maar er kunnen dingen zijn gebeurd waarin die ander je heeft teleurgesteld, waardoor het voelt alsof je niet anders kunt of wilt. Belangrijk is dat je naar dit gevoel luistert en je niet laat forceren. Saturnus zegt ook: de tijd heelt alle wonden. Gun jezelf de tijd om naar de ander toe te groeien. Vraag je partner om respect te hebben voor jouw proces. Dan hoeft deze periode niet het einde te betekenen, maar is het misschien wel het begin van een nieuw begin. Als single Waterman kun jij je opgesloten voelen in je isolement. Je zou dolgraag willen losbreken uit de sleur van het vrijgezellenleven. Als je bereid bent je open te stellen voor een partner die vooral veiligheid en betrouwbaarheid vertegenwoordigt in plaats van romantiek en passie zou je dit jaar zomaar een belangrijke stap kunnen zetten.

Persoonlijk

Je krijgt in 2022 te maken met twee zeer aardse invloeden. Allereerst staat jouw persoonlijke planeet Uranus in het ‘tamme’ teken Stier. Daarnaast gaat de aardse planeet Saturnus door het teken Waterman. Dat betekent dat de nadruk komt te liggen op geld en werk (zie kopje ‘Carrière’). Dat klinkt niet erg dramatisch, emotioneel of spiritueel. En dat is het ook niet, maar hoe erg is dat? Als de planeten jou in ruil daarvoor een ongekende stabiliteit beloven? Ja, we weten het, het woord ‘stabiliteit’ staat voor Waterman vrijwel gelijk aan ‘saai’. Maar dat is te kort door de bocht. Je krijgt met Uranus in Stier volop de kans om jouw band met de natuur, het milieu, de aarde en de planten te verstevigen. Waterman kan groene vingers kweken. En ontdekken dat de wereld van de planten een ontdekkingstocht in de eigen achtertuin kan opleveren. Of in het park om de hoek. Als je merkt dat er nog zoveel is waar­ van je geen weet had, kan je sterk bevlogen raken voor alles wat met dit onderwerp te maken heeft. Dan kun je een ontwik­keling doormaken die niet gepaard gaat met tranen, woede of euforie, maar met verstilling. Een ontwikkeling die jouw belevingswereld laat exploderen op een paar vierkante meter. Die jou een nieuw soort rijkdom brengt. Noem het de kracht van eenvoudig leven. Het zou je zelfs kunnen inspireren om een soort milieu­ of natuurinfluencer te worden.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Laura Page