Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Boogschutter

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2022 voor Boogschutter (23 november t/m 22 december) in petto had.

Carrière

Carrièreplaneet Saturnus staat in 2022 in Waterman. Dat is gunstig voor Boogschutter en werkt vooral door in de communicatie die betrekking heeft op je werk: dat is een behulpzame energie bij onderhandelingen en het afsluiten van contracten. Je bent goed in staat de kleine lettertjes te lezen en te krijgen wat je wilt: waaronder voldoende zekerheid. Dankzij de continue back-up van Saturnus zou je in 2022 meer kunnen bereiken dan je had verwacht. Hoewel het tempo laag ligt zet je constructieve stappen in de richting van een doel in je loopbaan. En omdat het zo steady gaat, voelt het erg stabiel. En als je ziet dat je het nodige voor elkaar krijgt, sterkt dat je zelfvertrouwen.

Als je werkzaam bent in de pr, marketing of communicatie-branche is deze Saturnus-positie goud waard. Je voelt aan wanneer je moet praten en wanneer je moet zwijgen om de dingen gedaan te krijgen. Je bent echt on top of it. Anderen aanvaarden probleemloos jouw inbreng en aansturing. Toch is dit eerder een jaar om voort te bouwen op wat er al was, dan om een radicale ommezwaai te maken. Natuurlijk zijn er Boogschutters die van job veranderen en dat is geen probleem, maar Saturnus bevordert eerder de weg van geleidelijkheid dan drastische veranderingen. Houd dat in je achterhoofd, als de sollicitatiekriebels komen opzetten. Ben je echt uitgeleerd op je huidige plek, of kun je hier nog een stukje groeien?

Liefde

In de zaken van het hart zal jij in 2022 de aanwezigheid van Chiron in het teken Ram sterk kunnen voelen. Chiron wordt ook wel de ‘gewonde heler’ genoemd en heeft veel invloed op de keuzes die we maken in de liefde. Hij helpt jou binnen de context van een relatie om te werken aan het oplossen van emotionele pijn. Die pijn kan te maken hebben met het gevoel een ‘eeuwige vreemdeling’ te zijn, een gevoel van afhankelijkheid binnen je relatie of het niet genoeg voor jezelf opkomen. Als het om afhankelijkheid gaat: natuurlijk hebben we elkaar nodig. Maar als dat gevoel te sterk wordt en je denkt: ‘ik kan niet zonder jou’, dan kan het je emotionele groei en volwassenheid in de weg staan. Dan is het belangrijk om je eigen kracht te (her)pakken. Door de invloed van Chiron kan je partner als een spiegel fungeren die dit proces bij jou in werking zet. Omdat hij of zij te afhankelijk is in jouw ogen. Of omdat hij of zij zich ineens een beetje los van jou maakt, waardoor je opeens ziet dat die afhankelijkheid een kwetsbare plek is. Allerlei scenario’s zijn mogelijk. Goed om te onthouden is dat het proces soms pijnlijke momenten kent, maar dat je er sterker uitkomt. Voor singles is dat niet anders. Alleen kan dat proces in gang worden gezet door een verliefdheid die een intense band tot gevolg heeft. Dus dat kan ook nog eens zeer romantisch uitpakken.

Persoonlijk

Jupiter, jouw persoonlijke planeet, staat een groot deel van 2022 in het spirituele teken Vissen. Daar probeert hij jou te verleiden om meer naar binnen te keren, om te mediteren en tijd in stilte en afzondering door te brengen. Dat hoeft natuurlijk niet elke dag of het hele jaar. Het gaat om momenten waarop je leert wat verstilling jou te bieden heeft. Het gaat erom dat je contact legt met de natuur, met het grotere geheel waarvan je deel uitmaakt. Dat je even uit de mallemolen stapt om tot de kern te komen. Dat je heel zuiver kunt zien waar het echt om gaat en wat echt belangrijk voor je is. Daar zal in 2022 de nadruk op liggen. Tegelijk is er soms het gevoel dat de grond onder je voeten aan het verdwijnen is. Dat hoeft niets te maken te hebben met de realiteit. Het is meer een teken dat je spiritueel aan het groeien bent. Een deel van de tijd maakt Jupiter ook contact met Neptunus, wat deze tendens versterkt. Daarnaast kan het een verlangen in je wakker maken om anderen te helpen. Je invoelende vermogens kunnen flink toenemen. In de zomermaanden juni tot en met augustus krijg je even een break van al deze liefdevolle tendensen: dan gaat Jupiter door het energieke teken Ram. Dat is een uitstekende periode om

de ontdekkingsreiziger in jezelf ruim baan te geven. De zomer is sowieso een heerlijke periode, omdat Jupiter jou dan nog positiever stemt dan normaal, waardoor de dingen waarvan je droomt vanzelf op je pad komen. Zijn er wensen, een droomreis die je graag zou willen maken? Plan die dan in de zomer.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Laura Page