Jane Fonda: 'Ik ben klaar om te sterven'

De 84-jarige actrice heeft een fantastisch leven gehad.

Oscar-winnend actrice, activiste en fitnessgoeroe Jane Fonda (84) heeft er vrede mee dat ze niet het eeuwige leven heeft. Ze is dan ook niet bang voor de dood.

‘Ik ben klaar’

Een carrière van meer dan 65 jaar in de filmwereld, een onvermoeibaar activisme en videobanden vol met workouts: je kunt wel stellen dat Jane Fonda een rijk leven leeft. Daar is ze dankbaar voor, maar de 84-jarige schoonheid weet dat ze niet meer veel jaren voor zich heeft, vertelt ze aan Entertainment Tonight. “Ik ben klaar om te sterven. Ik heb een geweldig leven gehad,” aldus Jane. “Het is niet zo dat ik nu wil gaan, maar ik weet dat het niet lang meer zal duren.” Ze vervolgt: “Op mijn leeftijd moet je er bewust van zijn dat er meer tijd achter je ligt dan er voor je ligt, dat is gewoon realistisch.”

Jong op je 85ste

Jane wordt volgende maand 85 jaar, een leeftijd waarop je volgens haar nog steeds heel jong kunt zijn. “Het is niet je leeftijd, een getal, dat is niet zo belangrijk. Het is je gezondheid”, vertelde ze eerder bij CBS Sunday Morning. “Je kunt op je zestigste al heel oud zijn, of juist nog heel jong op je vijfentachtigste.”

De actrice onthulde in september dat ze lymfeklierkanker heeft. “Dit is een vorm van kanker die goed te behandelen is: 80 procent van de mensen die het krijgen overleven het dus ik heb ontzettend veel geluk”, vertelde Jane daar onlangs over. Het eerste deel van haar behandeling is ze “heel goed doorgekomen.” Toch nog op naar de negentig? We hopen het!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress