Onthuld: aparte kersttraditie Britse royal family

Echt waar!

Earthshot Prize Awards Ceremony

Ieder familielid zou voor én na het kerstdiner op de weegschaal moeten staan. Dit heeft een bijzondere reden...

Gezondheid

De hoofdredacteur van het tijdschrift Majesty Magazine, Ingrid Seward, beweert dat dit écht een ding is. Het schijnt een hele oude traditie te zijn, in het leven geroepen door Koning Edward VII. Hij was namelijk erg bezorgd om de gezondheid van zijn familie. Iedereen moest genoeg eten tijdens het kerstdiner, vond hij. Door iedereen te wegen, kon hij dit meten. De traditie is sindsdien voortgezet en zo staat iedereen traditiegetrouw tijdens de kerstdagen, op de antieke weegschalen.

Tradities

Het is niet de enige aparte kersttraditie van de Royal Family. De royals sturen ieder jaar kerstkaarten naar organisaties en individuen die wat hen betreft wel persoonlijke, koninklijke kerstwensen verdienen. En dat zijn er nogal wat. Naar verluidt, ondertekende Queen Elizabeth iedere decembermaand alleen al zo’n 850 kerstkaartjes. Charles en Camilla en William en Kate doen er ook enkele honderden de deur uit. Allemaal met verkrampte handen aan het kerstdiner, dus.

Ook de zilveren kerstboom mag nooit ontbreken. Op Sandringham staan er steevast twee kerstbomen, weet voormalig chefkok Darren McGrady. "Een grote echte kerstboom en een grote, zilverkleurige kunststof kerstboom in de eetkamer, die al zo’n dertig jaar oud is." Verspilling is not done onder de royals, dus die fake boom zal nog wel een paar decennia blijven staan.

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress