Dit zijn de grootste denimtrends van het moment

Welke is jouw favoriet?

Denim never goes out of style. Al kunnen de trend nog weleens veranderen. Waar de broeken eerst zo skinny mogelijk en de jacks zo oversized mogelijk moesten, is het nu weer anders om. Maar er zijn op het moment nog veel meer trends in het land van denim.

High-rise + wide-leg denimcombi

Een jeans die én een hoge taille heeft én wijde pijpen? Die blijken nu dus enorm in trek. “Ze brengen het beste samen van comfort en verfijning”, vindt Aimi Sahara, founder van denimmerk Tu Es Mon Tresor. Op koude dagen zorgt het ervoor dat je rug warm blijft, ook als je vooroverbuigt, en op warme dagen geeft het (letterlijk) wat ademruimte rondom je benen. Aan Marie Claire USA vertelt Sahara dat ze deze denimstijl graag met een kortere top of met een V-hals t-shirt draagt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door š”› (@xeniaadonts)

Denim maxiskirts

De maxiskirt zien we elk jaar opnieuw, maar dit keer is-ie wat anders. Het is namelijk de maxiskirt van denim die helemaal in is. Sonia Mosseri, co-founder van het denimmerk Still Here, is gek op het item. Ze combineert ‘m zelf graag met een witte tanktop of op koudere dagen met een wit t-shirt. Simpel, maar chic!

Witte denim

We denken vaak aan blauw denim, maar de spijkerstof komt in vele andere kleuren. Zwart bijvoorbeeld, al is momenteel een witte of zandkleurige spijkerbroek ook erg in. “Natuurlijke zandtinten en gebroken witte denimstukken zijn de volwassen versies van mijn jeans uit de jaren 90”, aldus Brigette Deshais, Vice President bij AYR Jeans.

Spijkerjassen

De kans is groot dat je een jas van denim in je garderobe hebt hangen. En dat komt goed uit, want deze jassen zijn nog altijd hot and happening. Met name de oversized variant is erg populair. Je kunt gaan voor een neutrale versie, maar ook spijkerjassen met een unieke twist (denk aan color-blocking) zijn erg leuk om je outfit mee naar een hoger niveau te tillen.

Je ziet het: denim gaat nooit out of style. Of het nou een skinny of boyfriend is, een jumpsuit of spijkerjack, een goed spijkeritem gaat een leven lang mee.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress