Trend alert: de broek waar je dit seizoen niet omheen kunt

Er zijn een aantal fashion musthaves die klassiek en tijdloos zijn en je dus altijd in je kledingkast moet hebben. De (faux) leren broek is daar één van. Een must voor je najaarsgarderobe.

De leren broek

We staan er niet genoeg bij stil, maar een leren broek is net zo universeel als de oude vertrouwde jeans. Met name een straight-leg broek. Het kan ervoor zorgen dat je look er net wat meer gepolijst uitziet, en dat zonder dat je nu echt veel moeite hoeft te doen. Het staat perfect bij bijna elke soort trui en je kunt er elke soort schoen wel onder dragen. Van ballerina’s (voor de zachte herfstdag) tot combat boots (voor de regenachtige herfstdag) en alles daartussen in. Een veelzijdige topper, dus.

Onze favorieten? Kijk mee.

Hoewel we eerder veel leren leggings zagen, is het nu echt de broek die hoge ogen gooit. Met name de enkelvariant is erg geliefd. Influencers dragen momenteel massaal de Agolde leather-blend straight-leg pants. Daar hangt wel een prijskaartje aan, want ze gaan over de toonbank voor een paar honderd euro. Dan heb je wel wat, de broek is gemaakt van een gerecycled leermengsel dat een veel lagere ecologische voetafdruk heeft dan standaard leer. Past het niet helemaal in je budget? Of draag je liever geen leer? Dan heb je gelukkig ook genoeg (eventueel tweedehands) faux-leather exemplaren voor een zachter prijsje.

Ben je er nog niet helemaal van overtuigd of je in een (tweedehands) lerenbroek wilt investeren? Wellicht dat onderstaande outfits je overhalen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Ada (@ada_oguntodu)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Ada (@ada_oguntodu)

Leren blazers

Nu de leren broek zo populair is, zal het je misschien niet verbazen dat ook andere leren items weer in trek zijn. Neem nu de leren blazer, ook dit item is hot and happening. Net als de leren broek is ook de blazer makkelijk op te nemen in je dagelijkse garderobe – en speel ook zeker met kleur. Kies bijvoorbeeld een beige blazer en draag die met andere beige items voor een monochroom look. Of draag een prachtige slip dress onder een leren blazer om chic met stoer te combineren. Opties zat!

Bron: Who What Wear, Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram