Willem-Alexander en Máxima geven update over bedreiging Amalia

"Op een gegeven moment moeten we wel beslissen wat we gaan doen"

Onlangs werd bekend dat Amalia, die in een studentenwoning in Amsterdam woonde, wegens ernstige bedreigingen weer terug naar haar ouders moest. Willem-Alexander en Máxima geven een update over de situatie.

Onveranderd

Willem-Alexander en Máxima stonden tijdens hun staatsbezoek naar Griekenland de pers te woord. Ook gaven ze antwoord op de vraag hoe het nu met Amalia gaat. Naar omstandigheden gaat het volgens de koning en koningin goed met hun dochter. "De situatie is onveranderd. Op een gegeven moment moeten we wel beslissen wat we gaan doen, maar voorlopig gaat het goed", aldus Máxima.

Bij papa en mama

Willem-Alexander voegt eraan toe dat hij erg trots is op zijn dochter en hoe ze zich door deze lastige situatie heen slaat. Ondanks dat ze het liever anders hadden gezien, geniet hij er ook nog even van dat zijn kleine meisje weer thuis is. "Af en toe vind ik het wel fijn dat ze nog steeds bij papa en mama woont, terwijl dat toch niet wenselijk is voor een jongedame van bijna negentien."

Bedreiging

Amalia was nog maar net naar Amsterdam verhuisd om daar te gaan studeren, toen ze haar spullen alweer in kon pakken. Ernstige bedreigingen aan haar adres waren daar de reden voor. "Dat betekent dat zij niet in Amsterdam woont en dat zij ook niet echt naar buiten kan", liet de koninklijke familie destijds weten. "De consequenties zijn heel moeilijk voor haar. Het is geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben."

Bron: RTL | Beeld: BrunoPress