Tranentrekkers: 5 romantische films voor een avond snotteren op de bank

Zet de sluizen maar open!

Zin om de sluizen even open te gooien en mee te huilen met de meest verdrietige, romantische films? Wij zetten de vijf beste op een rijtje.

Herfstmood

Summer is over, en dat lijkt invloed op je liefdesleven te hebben. Waar iedereen in de zomerse maanden vrolijk en flirterig is, lijkt er in de koudere maanden minder spannends te gebeuren op liefdesvlak. Met deze topfilms verdrink je een avondje in zelfmedelijden, want soms is dat gewoon even nodig. Én ook helemaal oké.

Films

1. P.S. I Love You (2007)

Deze dramatische romkom vertelt het verhaal van Holly (Hilary Swank) die haar man Gerry verliest. Holly probeert haar nieuwe leven vorm te geven en wordt op haar verjaardag verrast met een verjaardagskaart van Gerry. Hij blijkt namelijk in de maanden voor zijn dood van alles uitgestippeld te hebben voor Holly's leven na zijn overlijden.

2. Moonlight (2006)

Iets recenter is de film Moonlight waarin een een jongen - opgegroeid in Miami - een plek in de maatschappij probeert te vinden nadat hij is opgegroeid met een agressieve moeder. Een film die je raakt en niet voor niets drie Oscars heeft gewonnen.

3. 50/50 (2011)

Een grappige, maar ook verdrietige film over een 27-jarige journalist die een zeldzame vorm van kanker krijgt en maar 50% overlevingskans heeft. Het moet vechten voor zijn leven en ontdekt tijdens dit gevecht wie en wat het meest belangrijk is in zijn leven.

4. The Theory of Everything (2014)

Deze bekende film vertelt het verhaal van Stephen Hawking de superslimme Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige en zijn vrouw Jane. Hawking wint prijs na prijs, maar blijkt de leiden aan ALS. In de film volg je zijn, ondanks de ziekte, ambitieuze leven.

5. One Day (2011)

Films met Anne Hathaway zijn altijd een goed idee, al is deze wel een echte emotionele rollercoaster. Je volgt haar, de rol van Emma spelend, en haar beste vriend door twintig jaar vriendschap, met alle struggles die er bij het opgroeien horen.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock