Moet je 's ochtends een andere moisturizer gebruiken dan 's avonds?

Is het beter voor je huid, of is dat een fabel?

Een smeersel hier, een serum daar: ons badkamerkastje staat vol met producten om onze huid mee te verwennen. We zien regelmatig beautyroutines van experts voorbijkomen, die erbij zweren dat we twee keer per dag een moisturizer op moeten smeren. Is dat echter wel nodig? En zo ja, moet je 's ochtends een andere moisturizer gebruiken dan 's avonds?

Verschillende moisturizer

Met alle verschillende beautyproducten die er nu op de markt zijn, zien we soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn niet alleen producten voor overdag, maar ook voor 's nachts. Allemaal beloven ze het beste te zijn voor je huid. Gelukkig hebben experts zich gebogen over deze kwestie, en zijn ze het erover eens dat een moisturizer een must is. Heb je dat dan zowel 's ochtends als ' 's avonds nodig? Het antwoord is ja en nee. Afhankelijk van wat je zoekt in voedende crèmes, kun je er baat bij hebben om de producten voor de verschillende dagdelen te wisselen. Dit is alleen niet voor iedereen een noodzakelijke stap.

Dagcrème

Met een dagcrème bereid je je huid voor op de komende dag. Dit doe je met antioxidanten zoals vitamine C en niacinamide, die de huid beschermen tegen vervuiling en vrije radicalen, de huid verhelderen en bescherming bieden tegen beschadiging door de zon. Speaking of the sun: een SPF in de ochtend is ook zeker een must. In combinatie met een moisturizer is je huid goed beschermd tegen externe invloeden – en het is een goede basis voor je make-up.

Nachtcrème

De avonden zijn een goed moment om actieve stoffen toe te voegen en producten met zwaardere texturen te proberen, aangezien je huid zichzelf herstelt als je slaapt. Producten met retinol zijn hier een goed voorbeeld van en werken voor alle leeftijden en huidtypes. Wanneer je een droge huid hebt, kan een dikkere crème in de avond helpen om je huid goed te voeden zodat je in de ochtend al een dewy skin hebt.

Maar of je ook dezelfde producten kunt gebruiken voor beide momenten op de dag? Dat hangt allemaal van je persoonlijke voorkeur af. Als je minder stappen in je routine hebt, wil je misschien een crème die dubbel werkt. Als je afzonderlijk al SPF en serums gebruikt, is één moisturizer alles wat je huid nodig heeft.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock